26. Beogradski maraton 2

Organizatori Bostonskog maratona se zahvalili Beogradskom maratonu

Organizatori Bostonskog maratona zahvalili su se organizatoru Beogradskog maratona na pismu podrške poslatom odmah posle bombaškog napada 15.04.2013. godine tokom održavanja 117. Bostonskog maratona.
U tragičnom događaju tom prilikom poginule su tri osobe, a preko 170 je povređeno.
U mejlu kojim je tim povodom stigao na kancelariju Beogradskog maratona se kaže:
“ Zahvaljujemo se na rečima podrške i ohrabrenja. Izuzetno cenimo Vašu dobrotu u ovim teškim trenucima. Boston je jak. Boston je otporan. Boston je naš dom. I izuzetno se ponosimo Bostonom. Bostonski maraton je duboko poštovana tradicija – integralni deo tkanja i istorije naše zajednice. Posvećeni smo nastavljanju te tradicije organizacijom 118. Bostonskog maratona 2014. godine.“- kaže se na kraju poruke organizatora Bostonskog maratona.
Pre tačno tri nedelje organizatori Beogradskog maratona su poručili:
„Prijateljima iz Bostonskog maratona koji godinama predano rade na organizaciji najstarijeg i jednog od najboljih maratona na svetu, upućujemo najdublje izraze saučešća i podržavamo Vas u naporima da prevaziđete verovatno najtežu situaciju u prebogatoj istoriji Bostonskog maratona dugoj 117 godina. Naše prijateljstvo koje smo razvijali i na ličnim odnosima biće garant naše dalje saradnje i podrške i u najtežim situacijama. Beogradski maraton je svojim poslovnim stavovima uvek bio protiv bilo kakvog oblika nasilja i zalagao se za razvoj prijateljskih odnosa, ferpleja i humanizma.“ – stajalo je u pismu Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Održana redovna Skupština ASS