asafa pauel semafor

Kompanija Li Ning suspendovala ugovor sa Pauelom

Kineski proizvođač sportske opreme kompanija Li Ning suspendovala je sponzorski ugovor sa jamajčanskim sprinterom Asafom Pauelom nakon što je on pao na doping testu i pod istragom je zbog mogućeg kršenja zakona o dopingu. Kompanija je u današnjem saopštenju navela da ima „veliko poštovanje za Pauelov trud i naporan rad“ tokom proteklih godina, ali da suspenduje dogovor sa bivšim svetskim rekorderom na 100 metara jer čeka ishod istrage u Italiji.
Takođe, kompanija je navela da će momentalno raskinuti ugovor sa Pauelom ako se utvrdi „da je koristio nedozvoljene supstance“.
-Kompanija se odlučno protivi prevarama i delima koja kaljaju principe fer-pleja – navodi se u saopštenju.
Pauel i njegova sunarodnica Šeron Simpson bili su pozitivni na nedozvoljenu susptancu oksilofrin na državnom prvenstvu Jamajke prošlog meseca. Takođe, na istom takmičenju, pozitivna je bila i bacačica diska Alison Rendal i još dvoje atletičara.
Pauel je rekao da nije prevarant, a u saopštenju objavljenom u nedelju rekao je da su ga pozitivni rezultati na doping testu „potpuno uništili u mnogim aspektima“.
Mediji na Jamajci objavili su da se Pauel u utorak uveče „tiho“ vratio u zemlju i da sa advokatima planira naredne poteze. Tokom prošlog vikenda saopšteno je da je i američki sprinter Tajson Gej koristio nedozvoljene supstance, zbog čega bi njegov sponsor Adidas mogao da prekine saradnju sa njim.

Povezana vest:  Prvi put Beogradski maraton domaćin državnog prvenstva u polumaratonu