yelena_isinbayevaIsinbajeva se povlači

 

Jedna od najboljih svetski atletičarki, ruska atletičarka, u skoku sa motkom, Jelena Isinbajeva, najavila je danas kako se povlači iz sporta na neodređeno vreme. Dva velika rezultatska razočarenja u manje od godinu dana dovela su svetsku rekorderku do razmišljanja o privremenom povlačenju, a u subotu je takvu odluku je i službeno potvrdila.

Iako je ranije najavljivala da će nastupiti na svih sedam mitinga Dijamantske lige na kojima će u programu biti njena disciplina, što su napravili i Kenenisa Bekele, Sania Ričards, Asafa Pauel Blanka Vlašić, sada je jasno da od toga nema ništa. Ipak, još uvek nije isključeno da će se 27-godišnja Ruskinja pojaviti na nekim takmičenjima, možda čak i na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Povezana vest:  Španović: Sa nestrpljenjem čekam priliku za odbranu zlata

-Razmišljala sam o ovome prošle tri nedelje i došla do zaključka da mi je pauza od takmičenja apsolutno potrebna. Posle više od osam godina napornih treninga i takmičenja na najvišem nivou, i u dvorani i na otvorenom, moram se povući kako bi se moje telo adekvatno oporavilo. Moja je namera da nastavim sa treninzima i ostanem spremna – stoji u saopštenju aktuelne olimpijske pobednice, uz dodatak:

Povezana vest:  Mahiedine Mekhissi-Benabbad postavio novi svetski rekord

-U ovom trenutku ne mogu tačno reći kada ću se vratiti takmičenjima. Nisam u potpunosti isključila sve letne mitinge ili EP u Barseloni. Moji dugoročni ciljevi se ne menjaju, a oni uključuju zlata na svetskim prvenstvima 2011. i 2013. Godine i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Nadam se da me svi razumeu i podržavaju.

Isinbajeva je na prošlom svetskom prvenstvu u Berlinu ostala bez plasmana, nakon što u finalu nije uspela da preskoči ni početnu visinu. Na nedavnom dvoranskom SP – u u Dohi zauzela je četvrto mesto, preskočivši samo 4.60 m, čak 46 centimetara ispod svog svetskog rekorda na otvorenom.

Povezana vest:  Marija Vučenović ostvarila normu u bacanju koplja za EP u Amsterdamu