amela terzic Balkansko prvenstvo u krosu, Zrenjanin (6)

Zilkić: Amela Terzić sa puno motiva u Bugarskoj

Atletski trener iz Novog Pazara Rifat Zilkić rekao je danas da će Amela Terzić ovog vikenda imati veliki motiv da u Staroj Zagori, u Bugarskoj, odbrani titule seniorske prvakinje Balkana na 1.500 i 3.000 metara.
-Zadržali smo visok nivo forme posle Prvenstva Evrope u Tampereu. Terzićeva će pokušati da bude najbolja u žestokoj konkurenciji, jer će u Bugarskoj trčati i Lujza Gega, Joana Doaga i Dudu Karakaja – rekao je Zilkić za radio Sto plus.
Terzićeva će u subotu nastupiti na 3.000 metara, dok je dan kasnije očekuje trka na dvostruko kraćoj deonici.
-Takmičenje u Staroj Zagori je i izborno za sastav reprezentacije Balkana, koja će 31. avgusta biti učesnik atletskog osmomeča u francuskom gradu Valansu. To je dodatni motiv za Amelu – kazao je Zilkić.
Od novopazarskih atletičara, u sastavu reprezentacije Srbije biće I Jasmin Ljajić, koji će u nedelju trčati u disciplini 3.000 metara. Zilkić je ovom prilikom izrazio zahvalnost medijima, posle čijih tekstova i priloga je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović obećao da će atletičarima iz tog grada poboljšati uslove za trening.
-Radio Sto plus je prvi dodirnuo ovu škakljivu temu i klub oseća zahvalnost zbog toga. Posle vas, mnoge medije iz Srbije zanimalo je u kakvim to uslovima stižemo do svetski vrednih rezultata – kazao je Zilkić.
Gradonačelnik Mahmutović je pre dva dana obećao da će drvenu baraku na Rekreacionom centru, koju atlatičari koriste kao svlačionicu, zameniti metalni kontejner novopazarske Carine.

Povezana vest:  Kolašinac: U Geteborgu planiram državni rekord i medalju