Mihail Dudas EP 2012

Dudaš: Odlično iskustvo, ali moglo je bolje

Srpski desetobojac Mihail Dudaš rekao je danas da nije u potpunosti zadovoljan rezultatima na Svetskom prvenstvu, ali je ocenijo da je nastup u Moskvi bilo odlično iskustvo. 
-Posle nekoliko dana razmišljanja o tome šta se sve izdešavalo, izvukao sam neke pouke. Ceo višeboj je bio turbulentan, kako što se tiče mojih, tako i tuđih rezultata. Iz takmičenja se može videti da su mi bacanja bila na nižem nivou nego očekivanom, tako da ćemo na to obratiti pažnju. Sve u svemu, rezultatski nije ono što sam mislio da će biti, ali je bilo odlično iskustvo koje ću iskoristiti ubuduće – rekao je Dudaš.
Na Svetskom prvenstvu u Moskvi Dudaš osvojio je 14. mesto i sa 8.275 bodova postavio novi nacionalni rekord. On je postavio i tri nova lična rekorda i u još četiri imao najbolje rezultate ove sezone. 
-Obaranjem rekorda sam ispunio obećanje dati sebi i mojim vermin navijačima. Znao sam da sam spreman za rezultat preko 8.256, koliko je ranije iznosio rekord, samo je bilo pitanje za koliko ću ga preći – kazao je Dudaš. 
U dosadašnjem delu Svetskog prvenstva najveći uspeh od srpskih atletičara napravila je Ivana Španović osvajanjem bronze u skoku u dalj, a Dudaš veruje da tu nije kraj uspesima u Moskvi. 
-Bronza Ivane Španovićeve definivitno za mene sija kao zlato. Pred trku na 1.500 metara, što mi je bila poslednja disciplina, imao sam priliku da je zagrlim i lično čestitam na samom terenu, iako to nije dozvoljeno. Bilo mi je zaista drago, a zbog toga sam bio I motivisaniji da istrčim rezultat dovoljan za nacionalni rekord – rekao je Dudaš. 
-Od ostalih reprezentativaca očekujem da odrade maksimalno takmičenje. Emir (Bekrić) je spreman, to je neminovno, a Asmir Kolašinac mi se čini raspoloženim za odličnu borbu. Tatjana Jelača je još u Africi bacila preko 58 metara koplje na treningu kada smo pravili opklade, tako da očekujem da ovde baci preko 62 metra – dodao je Dudaš. 

Povezana vest:  Bolt: Najozbiljnije se vidim u Mančester Junajtedu