beogradski_maraton_2009Gradske službe uz Beogradski maraton

 

Tradicionalni 23. Beogradski maraton biće održan na ulicama srpske prestonice u nedelju 18. aprila uz podršku svih gradskih službi, najavili su danas u Gradskoj skupštini organizatiori atletske manifestracije.

Direktor preduzeća „Beogradski maraton“ Dejan Nikolić naveo je da čitava „armija“ podržava ovu trku, koja će na beogradske ulice izvesti 340 maratonaca i polumaratonaca i nekoliko hiljada učesnika u rekreativnoj Trci zadovoljstva.

-Osnovni cilj Beogradskog maratona je da što više naših sugrađana izvede na ulice, kako bi se uključili u sportske aktivnosti – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Kolašinac jedva čeka da počne EP u Beogradu

On je podsetio da se tradicionalna atletska manifestacija nalazi u društvu „elitnih svetskih maratona“.

-Beogradski maraton održaće se iste sedmice kada i Solunski, Bečki i maraton u Nici, a dan pre Bostonskog maratona. U tom društvu smo sa željom da promovišemo ne samo vrhunsku i rekreativnu atletiku, već i da afirmišemo naš glavni grad u svetu – istakao je Nikolić.

Gradski sekretar za sport Aleksandar Kovačević poručio je da je već sada „sve spremno“ za Beogradski maraton.

Povezana vest:  Ivana Španović vicešampionka Evrope do 23

-U prvom planu biće zdravlje svih učesnika manifestacije, za šta će biti zadužen Gradski sekretarijat za zdravstvo koji će izvesti na beogradske ulice 30 medicinskih ekipa – dodao je zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stepovski.

Načelnik Policijske uprave Beograda Slobodan Vuković poručio je da će i ovoga puta biti angažovan „respektabilan broj policijskih službenika“ u cilju bezbednosti građana i učesnika maratona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da da pun doprinos organizaciji sportske manifestacije značajne za Beograd i Srbiju – tvrdi Vuković.

Povezana vest:  Ivana Španović i dalje zaštitno lice Red Bulla

Pored učesnika u maratonskoj, polumaratonskoj i Trci zadovoljstva i ove godine je najavljena trka osoba sa invaliditetom.

Stručni saradnik u Savezu za sport invalida Beograda Aleksandar Vujičić podsetio je na slogan pod kojim će se takmičiti invalidi – „I mi želimo da se bavimo sportom“.

-Pored 100 osoba sa invaliditetom, koje će učestvivati u Trci zadovokljstva, imaćemo i predstavnika u maratonskoj trci. Radi se o slabovidom Goranu Nikoliću iz Kragujevca kome će to biti prilika da ispuni normu za Paraolimpijske igre – istakao je Vujičić.