amela terzic mar

Terzić: Nisam se ovome nadala

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je danas da je oduševljena i iznenađena zbog nominacije za nagradu „Zvezda u usponu“, koju dodeljuje Evropska atletska federacija (EAA).
-Nisam se ovome nadala, zaista je velika stvar biti nominovan za neku ovako prestižnu nagradu. Čast mi je što se među toliko kvalitetnih atletičarki, nalazim i ja – rekla je Terzićeva.
Rekorderka Srbije na 1.500 metara i šampionka na Evropskom prenstvu za mlađe seniore u Tampereu, za prestižnu nagradu nadmetaće se sa još 11 atletičarki. 
Pored nje nominovane su i Anita Hinriksdotir, Reka Đurac, Emel Dereli, Florentina Marinku, Iren Ekelund, Dafne Šipers, Malaika Mlhambo, Sofi Flikn, Noemi Zbaren, Alesija Trost, Anegelina Žuk-Krasnova.
Ona je dodala da će se ove godine za ulične trke i kroseve spremati u Ulcinju.
-Na pripreme ću ići u Ulcinj, kao svake godine, tamo ću se spremati za Kros Evrope koji je na programu 8. decembra, i imaću zaista jaku grupu za trening. Staza u Ulcinju mi odgovara i od 2010. godine se tamo spremam – poručila je Terzićeva.
Pored nje EEA je za nagradu Zvezda u usponu u muškoj konkurenciji nominovala i Emira Bekrića, koji je na šampionatu sveta u Moskvi osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metra s preponama. 
Glasanje za najboljeg atletičara Evrope u 2013. godini i Zvezdu u usponu otvoreno je do petka, 27. septembra, u ponoć, a imena dobitnika biće objavljena 12. oktobra na svečanosti u Talinu

Povezana vest:  Johan Blejk bolji od Useina Bolta