olivera_jevtic_atletikaBEOGRADSKI MARATON 2010

Olivera Jevtić potvrdila učešće

 

Zvezda polumaratonske trke na 23. beogradskom TIME FORCE maratonu, kao i uvek i bez obzira ko su joj rivalke, biće najbolja srpska trkačica Olivera Jevtić.

Jevtićeva i njen trener Slavko Kuzmanović potvrdili su učešće u polumaratonu i borbu za Trofej „Đoko Vještica”, koji je ustanovljen prošle godine u znak sećanja na novinara Studio B i jednog od osnivača Beogradskog maratona.

Ali, Olivera Jevtić želi da napadne i rekord staze, koji je postavila 2008. godine sa 1:11,41 č.

– Uželela sam se trka i takmičenja, jer od novogodišnje trke u Sao Paolu nisam imala ni jedno takmičenje. Sigurna sam da sam dobro radila u ovom periodu. Trenirala sam u Portugaliji, Užicu, dva puta u Ulcinju i Zlataru, u mojoj staroj bazi na Zlatiboru i sada je red da se taj rad pozlati – rekla je Jevtićeva, koja je tokom karijere odrastala uz Beogradski maraton.

Povezana vest:  Dijak kritikovao WADA zbog Jamajke i Kenije

Prvi put je starovala u polumaratonu 1993. kao 16-godišnja pionirka i samo tada nije pobedila. Bila je druga! Četiri godine kasnije, 1997. ponovo je trčala polumaraton i prvi put pobedila, a prvo mesto odbranila je 1998. Seriju od četiri potencijalne uzastopne prekinulo joj je bombardovanje Beograda 1999. kada je održan manifestacioni, a ne takmičarski maraton, a 2000. godine prvi put na novoj homologizovanoj stazi postavila je rekord sa 1:12,36 č.

Povezana vest:  Branković: Zrenjanin će biti dobar domaćin PB u krosu

U Beograd se vratila 2002, ponovo kao polumaratonka i pobedila sa samo dve sekunde slabijim rezultatom od svog rekorda staze, a 2007. se prvi put okušala na beogradskoj maratonskoj stazi i – pobedila.

Petu pobedu u polumaratonu ostvarila je 2008. sa 1:11, 41. Taj rekord odoleo joj je prošle godine, iako je ostvarila šesti trijumf, a u nedelju 18. aprila trčaće za sedmu polumaratonsku pobedu i novi rekord.

– Uvek je lepo trčati u Beogradu, a posebno u aprilu. April u Beogradu je veoma lep, jedan poznati muzički hit nosi taj naziv, a moj beogradski aprilski hit, kao što kaže moj trener Slavko Kuzmanović, traje duže – 21 kilometar. Ali spremna sam za njega – poručila je svojim vernim navijačima u Beogradu Olivera Jevtić.

Povezana vest:  "SvisGas" tri godine naslovni sponzor Beogradskog maratona

I trener Kuzmanović je optimista:

– Učešće u polumaratonu se uklapa Oliverin program i pripreme za nastup na stazi u Kupu Evrope u Beogradu i maratonsku trku na Evropskom prvenstvu u Barseloni u kojoj brani srebrnu medalju iz Getebroga. Beogradska polumaratonska trka je najbolja za to, ne samo zbog odlične organizacije i podrške koju Olivera među svojim prijateljima i prijateljima atletike i sporta u Beogradu, već i zbog toga što možemo da poredimo rezultat sa ranijim rezultatima i da precizno utvrdimo precizno da li smo dobro radili proteklih meseci…