ivana spanovic

Španovićeva kandidatkinja za najbolju atletičarku Balkana

Srpska atletičarka Ivana Španović nalazi se u užem izboru Balkanske atletske federacije za titulu najbolje atleticarke Balkana, saopšteno je danas. Španovićeva je ove sezone imala zapažene rezultate. Najpre je u februaru na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu postavila novi nacionalni rekord u dvorani, kada je u skoku u dalj zabeležila rezultat od šest metara i 73 centimetara, dok je u disciplini na 60 metara istrčala za sedam sekundi i 54 stotinke i osvojila srebrnu medalju. 
U nastavku sezone ŠPanovićeva je imala ozbiljnije zdravstvene probleme i bilo je neizvesno da li će biti spremna za Svetsko prvenstvo u Moskvi. Španovićeva je dve nedelje pre takičenja na Svetskom prvenstvu učestvovala na mitingu u Bugarskoj, gde je skočila drugi najbolji rezultat u karijere (6,76 metara).
Srpska atetičarka je na Svetskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, pošto je u finalu skočila novi nacionalni rekord od šest metara i 82 centimetara. Zahvaljujući rezultatu ostvarenom na SP, Španovićeva je dobila poziv da nastupi za reprezentaciju Balkana na mitingu „Decanation“ u
Francuskoj.
Španovićeva je u Valensu imala izvanrednu seriju skokova, ona je ponovila svoj najbolji rezultat i nacionalni rekord od 6,82 metara i pobedom timu Balkana donela maksimalan broj bodova. Svečanost proglašenja najboljih atletičara i atletičarki Balkana održaće se 29. oktobra u Jerevanu.

Povezana vest:  Atletičarka Tatjana Mirković posle dve godine ponovo na državnom prvenstvu