pobednica_maratonMugo pobedila uprkos grčevima i snažnom vetru
Pobednica 23. Beogradskog maratona, kenijska atletičarka Vanjiku Helen Mugo, ocenila je da je danas zabeležila veoma vrednu pobedu, uprkos grčevima u stomaku i snažnom vetru koji ju je ometao tokom čitave trke.
-Nisam se dobro osećala tokom trke, ali sma bila odlučna da je završim. Na kraju se ispostavilo da sam istrčala vreme koje je bilo dovoljno za pobedu – rekla je vidno umorna Mugo po završetku maratona.
Njena najozbiljnija konkurentkinja bila je Beloruskinja Volha Režkaja kojoj je trka u Beogradu bila tek drugi maraton u karijeri, nakon Minska prošle jeseni.
Režkaja je istakla da je ovogodišnji maraton na ulicama srpske prestonice „sjajno organizovan“ i dodala da je vetar, koji je sve vreme duvao, znatno omeo takmičarke da zabeleže još bolje rezultate.
-S obzirom da nemam skoro nikakvog iskustva u ovoj disciplini, druga pozicija u Beogradu dosta će mi značiti u nastavku karijere – napomenula je 23. godišnja atletičarka.
Na trećem mestu trku je okončala mlada Slovenka iz Kranja, Neža Mravlje, koja je nakon trke priznala da se, kao i njen otac, atletikom bavi amaterski.
-Dopada mi se staza na kojoj smo danas trčale. Ovo mi je tek šesti maraton u karijeri i upamtiću ga po mom najboljem plasmanu i vremenu – poručila je Mravlje.
Povezana vest:  Stenli Bivot i Bijen Tirfi najbolji u Parizu