yelena isinbayeva

Isinbajeva pitala Putina za novi stadion u Volgogradu

Svetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva zamolila je predsednika Rusije Vladimira Putina da pomogne u izgradnji novog stadiona u njenom rodnom Volgogradu.
Isinbajeva, koja je u avgustu saopštila da završava karijeru, najavila je da će možda napustiti svoj rodni grad, kako bi se preselila u inostranstvo.
Tridesetjednogodišnja Isinbajeva se izgleda, predomislila, posto je učestvvala na mitingu u Moskvi, za podršku Putinu i njegovom političkom pokretu.
-Imam jednu molbu. Da li je moguće da pitate jednog od naših oligarha – a imamo ih mnogo u Rusiji, da izgrade stadion za nas sportiste – rekla je Isinbajeva.
Putin je ranije pozivao ruske milijardere da ulažu u velike državne sportske projekte, kao što su Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014..i prvenstvo sveta u fudbalu 2018.
Putin je rekao Isinbajevoj da će „definitivno dati instrukcije sportskom ministru Vtaliju Mutku i guverneru da razmisle o novom stadionu“.
Rodni grad Isinbajeve nekada se zvao Staljingrad i stekao je svetsku slavu zbog Staljingradske bitke u Drugom svetskom ratu koja je trajala od juna 1942. do februara 1943. godine, kada je definitivnio zaustavljeno napredovanje snaga nacističke Nemačke.

Povezana vest:  Branković: Zrenjanin će biti dobar domaćin PB u krosu