amela (2)Terzić: Bila sam najbolja, kada je bilo najteže

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić smatra da je formula kojom je ove godine osvojila zlato i srebro na šampionatima Evrope stalna borba sa izazovima.
-Kada mi je bilo najteže, uspela sam da se izborim i da istrčim svoj najbolji rezultat na šampionatu Evrope za mlađe seniorke u Tampereu na 1.500 metara – rekla je Terzićeva.
Dvadesetogodišnja učenica trenera Rifata Zilkića nije bila favoritkinja ni na šampionatu Evrope u krosu u Beogradu prošlog meseca, kada je osvojila srebrnu medalju u konkurenciji mlađih seniorki.
-Želela sam pred beogradskom publikom da istrčim što bolje. Bodrili su me svi i dok sam trčala, čula sam kako ođekuje moje ime. To mi je dalo krila – rekla je Terzićeva i dodala da je presrećna jer nije očekivala medalju.
Atletičarka iz Novog Pazara istakla je da je ponosna što je iz ruku predsednika Srbije Tomislava Nikolića primila srebrnu medalju.
-Nema svako priliku da bude na takav način počastvovan. Drago mi je što nas je predsednik Srbije podržao svojim prisustvom – zato smo i uzeli dve medalje – rekla je Terzićeva, podsetivši i na bronzanu medalju koju je osvojio Nemanja Cerovac u konkurenciji mlađih seniora.
Terzićeva je napomenula da ništa manji uspeh nije ni činjenica da predstavlja uzor devojčicama i dečacima.
-Deca me prepoznaju na ulici, interesuju se za atletiku i to me čini srećnom – rekla je Terzićeva.
Srpska atletičarka je poručila da iduće godine želi da istrči „što bolju trku“ na prvenstvu Evrope u Cirihu, dok se za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru priprema „korak po korak“.

Povezana vest:  Pauel: Cilj mi je zlato na SP u Pekingu