Asmir Kolasinac IAAF 2013Kolašinac prvi sprski atletičar koji je ostvario normu za SP
 
Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje sa dvoranskog EP u Geteborgu, danas je ostvario normu za  Svetsko prvenstvo u dvorani koje se održava u martu mesecu.
Asmir je takmičio na Mitingu u Karlsruhe i u trećoj seriji zabeležio najbolji hitac od 20.39 metara, što ga je dovelo do petog mesta u ukupnom plasmanu takmičenja.  Sledila su još dva ispravna hica u četvrtoj seriji 20.30 metara i u šestoj 20.04 metara.
-Ovo sam već ja, večeras sam bio onaj stari. U prvoj seriji imao sam mali pad koncetracije i prestup, druga serija idealan hitac skoro 21 metar, ali nažalost mali prestup. U trećoj sam morao da bacam na sigurno što je dovelo do 20.39 metara. Zadovoljan sam rezultatom, i nadam se da ću iz takmičenja u takmičenje biti sve bolji – rekao je naš rekorder u bacanju kugle Asmir Kolašinac.
-Prvi plan je bio da mu Miting u Karsruhe bude prvo takmičenje u ovoj sezoni, međutim ipak smo odlučili da takmiči i u Novom Sadu, radi malog uvoda. Asmir još uvek nije u punoj takmičarskoj formi, tako da je ovaj rezultat u ovom periodu zadovoljavajući.  Zaista je sjajno što je izborio normu za Svetsko prvenstvo u martu već na drugom mitingu u sezoni. Očekujemo da će Kolašinac u punoj formi i sjaju biti krajem ferbruara – izjavio je trener našeg šampiona Evrope, Nikola Tomasović.
Povezana vest:  Tia Elebo najavila povratak