ass dvorana izgradnja

ASS: Pri kraju prva faza izgradnje dvorane u Beogradu

Atletski savez Srbije (ASS) saopštio je danas da je pri kraju prva faza izgradnje dvorane u Beogradu, za koju je ove godine izdvojeno iz budžeta 2,1 miliona evra. ASS se oglasio povodom apela atletičara Emira Bekrića, koji je juče zbog tehničke greske bio diskvalifikovan na mitingu u Moskvi, da se konačno izgradi dugo očekivana dvorana u Beogradu.
-Atletski savez i Ministarstvo omladine i sporta podržavaju inicijativu našeg atletičara jer dvorana je svakako nešto što našim atletičarima nedostaje i bez čega se teško stvaraju vrhunski rezultati. Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo odbrane i Atletski savez Srbije su nakon niza inicijativa i zajedničkih aktivnosti 26. juna 2013. godine zva nično počeli sa izgradnjom prve atletske dvorane za koju je MOS izdvojio novčana sredstva, MO je dalo zemljište i potrebnu infrastrukturu, ASS je finansirao projekat. – kaže se u saopštenju ASS.
Kako se naglašava dalje, „dolaskom Vanje Udovičića na mesto ministra sporta pokrenuta je s mrtve tačke izgradnja atletske dvorane i ministar je na tome svakodnevno angažovan“.
-Od prvog dana MOS je za te namene u 2014. godini ukupno izdvojio oko 2,1 milion evra. Nakon jedne godine pri završetku je prva faza u kojoj je izgrađena podloga za stazu, čelična konstrukcija, tribine, deo pratećih struktura i prostorija“, kaže se u saopštenju ASS i dodaje da je sada u pripremi proces javnih nabavki za završetak dvorane. 
ASS je podsetio da je uz Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, sponzore i donatore obezbedio najbolje uslove za pripreme atletičara.

Povezana vest:  Prvenstvo Evrope 2017. prezentovano na Sajmu turizma