oskar snimakObjavljen video snimak Pistorijusa i Stenkampove

Televizijska mreža Skaj njuz prikazala je danas snimak najuspešnijeg svetskog paraolimpijca, južnoafričkog atletičara Oskara Pistorijusa kako ljubi svoju devojku nekoliko dana pre ubistva za koje je optužen.
Snimak pokazuje Pistorijusa i Rivu Stenkamp u jednoj velikoj robnoj kući u Pretoriji, deset dana pre ubistva, koje se dogodilo na Dan zaljubljenih prošle godine.
Sigurnosne kamere tržnog centra pokazuju par kako bira namirnice, ćaska i smeje se. U jednom trenutku je Pistorijus poljubio svoju devojku.
Skaj njuz je juče prikazao drugi snimak na kojem atletičar vežba pucanje iz vatrenog oružja u jednoj streljani i to nekoliko meseci pre ubistva. Televizija je prikazala i snimak na kojem Pistorijus puca u lubenice i smeje se.
Suđenje Pistorijusu počinje u ponedeljak u Pretoriji.
On je prošle godine pred sudom rekao da je greškom u kući ubio svoju devojku, pošto je mislio da je provalnik. Tužilaštvo je optužilo 27-godišnjeg atletičara za ubistvo s predumišljajem. On je hicima iz pištolja Stenkampovu pogodio u glavu i ruku.
Ukoliko bude osuđen za ubistvo s predumišljajem, Pistorijusu preti 25 godina zatvora. Sudija će doneti presudu, pošto u Južnoj Africi nema suđenja pred porotom.
Pistorijus, koji trči pomoću proteza od ugljeničnih vlakana, prvi je atletičar kome su amputirane obe noge do kolena a koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. On je na Igrama u Londonu 2012. stigao do polufinala trke na 400 metara.
Pistorijus je najuspešniji sprinter paraolimpijac. Bio je šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008 i 2012. godine u trkama na 100, 200 i 400 metara i u štafeti na 4×100 metara.

Povezana vest:  Vanđiru propušta Londonski maraton zbog povrede