ivana spanovic kzn 1

Španović: Želela sam više, ali i bronza je dobra

Srpska atletičarka Ivana Španović, koja je na dvoranskom prvenstvu sveta u Sopotu osvojila još jednu bronzu za Srbiju, ocenila je danas da je uprkos početnom razočarenju, ipak zadovoljna trećim mestom.
-Imala sam tajnu želju da budem još bolja, ali mi se to nije ostvarilo. Znala sam koliko sam bila spremna i došla sam sa rezultatom 6.92 metra, samim tim osećala sam se suviše moćno i nametnula sam sebi pritisak da ostvarim nešto veliko. Očigledno nije bio moj dan, ali i bronza je dobra – rekla je Španovićeva na konferenciji za medije u prostorijama kompanije Komtrejd. 
Ona je otkrila da je jedini problem tokom takmičenja u Sopotu, zbog kojeg je ostvarila „samo“ broznu, bila tehnika doskoka.
-Jedini problem je bio doskok, tu grešku nisam pravila već godinu dana, ne znam o čemu se radi, o tome ću razgovarati sa trenerom Obradovićem – rekla je Španovićeva.
Srpska rekorderka poručila je da se sada okreće letnjoj sezoni.
-Želim da pokažem da mi je mesto u svetskom vrhu, slede takmičenja Dijamantske lige, a prvo je u Šangaju 17. maja, krajnji cilj sezone je prvenstvo Evrope u Cirihu – rekla je Španovićeva.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je srpskoj atletičarki na istorijskom uspehu. 
-Ovo je uspeh, ne samo Ivane Španovićeve, već i srpske atletike. Ona nam je donele prvu medalju na otvorenom u Moskvi, a sada i u dvorani. Vidi se da je razočarana i to razumem kao sportista, ali ono što je ona uradila je istorijski upseh za držvau.
On je ocenio da su uspesi Španovićeve pokrenuli atletski talas u Srbiji.
-Ivana je dala nadu deci u Srbiji da je uspeh moguć. Očekujem da budeš ono što jesi i pobediš samu sebe – rekao je Udovičić.
Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović rekao je da je bilo zadovoljstvo gledati Španovićevu na takmičenju u Sopotu.
-Ivana je dominirala od samog starta kvalifikacija i videlo se da je ozbiljan kandidat za medalju. Ovo je naša treće medalja na prvenstvima sveta, posle uspeha Dragana Perića 1995. u Barseloni i Dragutina Topića u Parizu 1997. i svakako veliki uspeh sprske atletike – rekao je Jevrosimović.
Selektor Srbije Slobodan Popović ocenio je da je osvajanjem bronze u Mađarskoj nastavljen niz uspeha srpske reprezentacije na velikim takmičenjima. 
-Najvažnije je da sada imamo sportiste na koje možemo da računamo još dugo – poručio je Popović.
Trener Goran Obradović rekao je da očekuje da Španovićeva već ovog leta dostigne čarobnu granicu od sedam metara.
.Prvu istorijsku medalju Ivana je ostvarila u Moskvi, gde smo dobili krila. Odlično smo trenirali za ovo takmičenje u Sopotu. Imali smo tajni plan da ova bronza bud još sjajnija, ipak nisu nam se sve kockice sklopile do finalu. Ivana i ja nastavljamo ovim tempom i nadamo se da će nas zdravlje poslužiti, očekujemo sto bolji rezultat na EP u Cirihu – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Nova atletska staza u Subotici

ivana spanovic kzn 2