ivana spanovic dvorana

Španović: Realno je da ove godine preskočim sedam metara

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović izjavila je danas da veruje da će tokom ove godine preskočiti sedam metara, ali da ne može da prognozira na kom će se takmičenju to desiti.
-Realno je da ću tokom ove godine preskočiti sedam metara, osećam da sam u dobroj formi i da taj rezultat mogu da ostvarim – rekla je Španovićeva novinarima u novosadskog Gradskoj kući posle prijema kod gradonačelnika Miloša Vučevića.
Prijem je priređen povodom vrhunskih sportskih rezultata koje je ostvarila u proteklom periodu na prestižnim međunarodnim takmičenjima, među kojima je i osvajanje bronzane medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u dvorani održanom u poljskom gradu Sopotu.
Španovićeva je izjavila da je zadovoljna ostvarenim plasmanom na dvoranskom šampionatu sveta, istakavši i da dve medalje osvojene na svetskim takmičenjima, u kratkom vremenskom periodu, predstavljaju veliki uspeh.
Gradonačelnik Vučević je u svoje i u ime građana Novog Sada čestitao Ivani Španović na ostvarenim uspesima naglasivši da će Grad i u budućnosti pomagati njen rad i rad Atletskog kluba Vojvodina.
-Za nas svaka medalja koju naši sportisti osvoje sija zlatom i zato upućujem iskrene čestitke celom stručnom timu iz Atletskog kluba Vojvodina. Grad Novi Sad preko Gradske uprave za sport i omladinu kontinuirano podržava atletičare, a ove godine smo, iako sa manjim budžetom u odnosu na prethodnu godinu, čak povećali izdvajanja – rekao je Vučević.
On je istakao da su Novosađani ponosni što je Španovićeva njihova sugrađanka, naglasivši da bi voleo da i neki drugi privredni subjekti prepoznaju njene potencijale i, kako je kazao, omoguće joj što kvalitetniji trening i postizanje vrhunskih rezultata.

Povezana vest:  Atletičari Srbije na pripremama u Alžiru