CarFactory Portrait 07 CMYKNove tehnologije u proizvodnji vozila

Polovina novih vozila koja se proizvedu u svetu, što je oko 40 miliona automobila godišnje, sadrže proizvode švajcarske kompanije Sika. Proizvodi vrhunskih performansi pružaju automobilskoj industriji praktična rešenja za aktuelna pitanja bezbednosti i dizajna, kao što su otpornost na udarce i laganija karoserija. Na jednom od četiri automobila, vetrobransko staklo je montirano uz pomoć novih tehnologija kompanije Sika i zahvaljujući tome vozila postaju sigurnija, lakša i ekonomičnija.
„Sika lepkovi i materijali za obradu uspostavljaju nove trendove u automobilskoj industriji – od bolje provodljivosti do upotrebe različitih materijala za snažniju povezanost svih delova vozila. Na primer, ugljenična vlakna i aluminijim se jedino mogu pričvrstiti lepljenjem, jer ne mogu biti spojeni nijednim postupkom zavarivanja“, rekao je Jan Jenisch, CEO švajcarske kompanije.
U poslednjih 25 godina, Sika je postala vodeći snabdevač automobilske industrije, zbog svojih specijalnih lepkova, direktnih sistema za zastakljivanje, materijala za ojačavanje komponenti vozila i akustičnih sistema za smanjenje buke.
Tradicionalne metode spajanja materijala, kao što su nitne, zavrtnji ili zavarivanje biće zamenjeni lepljenjem spojeva, koji osim visoke čvrstoće poseduju i neophodnu elastičnost.
znica oko Beograda i mnogim drugim.

Povezana vest:  Nova Volvo brend strategija - „Dizajnirano oko Tebe“