Connected car award„Connected Car Award“ priznanje za Opelovu tehnologiju konektivnosti

Već drugu godinu zaredom, šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann) prima „Connected Car Award“ priznanje vezano za digitalnu konektivnost vozila kompanije. Opel je osvojio „Pioneer“ priznanje za trendseterske inovacije sa OnStar sveobuhvatnim bezbednosnim paketom, mobilnim servisima visoke klase i progresivnom informacionom tehnologijom. Opel će OnStar uvesti u sve svoje modele do sredine tekuće godine. Svako vozilo će biti opremljeno sa 4G LTE, tako da vozači dobijaju moćan mobilni Wi-Fi izvor, što obezbeđuje lakši pristup aplikacijama i servisima, koji zahtevaju brz protok podataka za do sedam mobilnih uređaja. „Danas, internet je naravno glavna tema ali je Opel skupu tehnologiju učinio pristupačnom“, objašnjavaju se u magazinima Auto Bild i Computer Bild kriterijumi za dobijanje nagrada. Opel je priznanje „Pioneer“ dobio i prošle godine za IntelliLink info-zabavni sistem u Opel ADAMu.
„OnStar i Opel će vožnju u Evropi učiniti bezbednijom i opuštenijom“, rekao je Karl-Tomas Nojman na ceremoniji dodele nagrada u Detroitu. „Sa Onstar 4G/LTE, Opelovi vozači će uživati u brzoj mobilnoj konektivnosti. Na ovaj način smo učinili veliki korak ka realizovanju naše vizije vezane za konektivnost.“
Pored toga, OnStar će u ponudu staviti i automatske servise za hitne slučajeve nakon incidenta na putu, što će omogućiti daljinsku dijagnostiku u slučaju kvara, otvaranje zaključanih vrata putem mobilne aplikacije i lociranje ukradenog vozila. Vozači će takođe moći da kontaktiraju servis centar pritiskom na dugme.

Povezana vest:  Opel komercijalna vozila predstavljena flotnim kupcima