Opel MerivaNova Opel Meriva: Više od 30.000 porudžbina i pre nego što je stigla u salone!

 

Do sada je primljeno već više od 30.000 porudžbina za novu Opel Merivu u celoj Evropi iako mali monocab još nije ni stigao u dilerstva!

-Nikada nismo imali tako impresivan odgovor na vozilo u ovom segmentu – kaže oduševljeno Alain Visser, potpredsednik prodaje, marketinga i posprodaje Opel/Vauxhall.

Povezana vest:  Alfa Romeo Giulietta sa novim dizel motorom

-Ovo je dokazano ne samo brojem porudžbina, već i prvim analizama kupaca i medijskih odgovora. Novi dizajn Merive i inovativni koncept očigledno zadovoljavaju ukuse kupaca.
Tokom 2010. godine planirano je da se proda 50.000 Meriva širom Evrope, a u 2011. godini Opel očekuje prodaju oko 130.000 vozila. Početna cena u Srbiji iznosi 13.990 eura.
Nova Meriva kombinuje elegantan dizajn sa visokim stepenom funkcionalnosti. To je prvi automobil u svetu dobitnik uverenja za ukupni erognomski koncept od strane stručnjaka i terapeuta “Aktion Gesunder Rücken” (Akcija za zdrava leđa). Koncept se sastoji od FlexDoors, ergonomskih prednjih sedišta, sistema FlexSpace na zadnjem sedištu i integrisanog FlexFix prevoza za bicikle. Sve opcije su dobre za leđa i stvaraju manji napor za kičmu.

Povezana vest:  Specijalne verzije Mazde2 GT i Mazde3 GT na našem tržištu

Svi motori nove Merive su u skladu Euro 5 standardom – tri benzinska i dva dizel motora u rasponu od 55 kW/75 hp to 103 kW/140 hp. Tri dodatna dizel motora doleze kasnje ove godine.