Sasvim nova Opel Astra – zvezda na nebu automobilske industrije

261369Sa 4,42 metra, nova Astra nudi povećani putnički prostor i komfor u prednjem i zadnjem redu sedišta zahvaljujući za 71 mm većoj dužini automobila od prethodne generacije. Saradnjom dizajnera i inženjera koji su zabeležili više od 600 sati testiranja u aerodinamičkom tunelu, fluidni oblik Astre dizajniran je za maksimalnu efikasnost. 
Elegantnim proporcijama uz snažno ocrtanu siluetu sa strmo-spuštenim vetrobranskim staklom i linijom krova, daje se vizuelno uzbuđenje na tradicionalnom hatchback formatu. U unutrašnjosti korišćena je tema krila i oštrice kao i kod eksterijera čime je postignuta skladnost. Dizajneri su se posebno potrudili kako bi dodali još fleksibilnija rešenja za čuvanje.
262534Šasija Opel Astre razvijena je kao mehatronički sistem koji u potpunosti integriše mehaničke funkcije i elektronsku kontrolu. Opel FlexRide sistem elektronske vožnje je retkost u ovom segmentu, a pruža vozaču tri podešavanja – standardno, Sport i Tour – dok se u potpunosti i neprekidno prilagođava promenama u stilu vožnje i brzini. 
Ostale inovativne tehničke funkcije uvedene u kompaktni segment sa novom Astrom su: 
-Nova generacija bi-ksenon prilagodljivih prednjih svetala (AFL +)
-Opel Eye kamerni sistem, koji prepoznaje znakove na putu i upozorava vozača kada automobil nehotice izađe iz svoje trake 
-Ergonomska prednja sedišta, razvijena za optimalnu podršku leđa i sigurnost 
A262467U ponudi je osam Euro 5 kompatibilnih motora sa izuzetnim performansama. Svi osim osnovnih motora opremljeni su menjačem sa šest brzina, a svoju premijeru imaće novi automatski menjač sa funkcijom aktivnog odabira. 
Početna cena na našem tržišu iznosi 14.955 eura, a odnosi se na Astru sa motorom 1.4 (74 kW / 100 KS) i bogatom serijskom opremom koja uključuje: klima uređaj, radio CD/MP3, središnje daljinsko zaključavanje, električne podizače prednjih stakala, električno podesive retrovizore, ABS, ESP sistem.

Povezana vest:  Chery, najveći kineski nezavisni auto brend, održao je “Međunarodnu poslovnu konferenciju 2010. god