honda_hibridHonda spremna da lansira hibridni Jazz
Japanski proizvođač automobila Honda je potvrdila da će lansirati svoju hibridnu verziju modela Jazz na sajmu automobila u Parizu koji će se održati krajem septembra.
Hibridni Jazz će deliti mnogo komponenata sa modelom Insight, uključujući 1,3-litarski benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom. Ovaj motor je uparen sa CVT-menjačem.
Jazz će se kao i model Insight samo pomoću elektromotora moći kretati pri manjim brzinama.
Novi model Honda Jazz je dobio nekoliko vizuelnih izmena kako bi se razlikovao od varijante koja se pokreće na konvencionalna goriva. Izmene se odnose na prednje farove ograničene plavim svetlima, providna zadnja svetla, novu prednju masku, izmenjene odbojnike i hromirane dodatke na poklopcu prtljažnika.
Što se tiče interijera, postavljena je jednobojna instrument-tabla sa plavim osvetljenjem. Kožna unutrašnjost će također biti jedna od opcija za Jazz namenjen evropskom tržištu.
Japanski proizvođač tek treba da otkrije detalje o emisiji CO2 i ekonomičnosti potrošnje goriva. Očekuje se da će emisija CO2 biti nešto veća od 100g/km te da će sa jednim litrom goriva moći preći 25,5 kilometara.
Povezana vest:  Mitsubishi automobili na akciji tokom decembra i januara