Mazda_BT-50_2010_SketchSvetska premijera potpuno novog Mazda BT-50 pik-apa

 

Mazda Motor Corporation predstaviće potpuno novi Mazda BT-50 kompakt pik-ap na Australijskom međunarodnom automobilskom salonu 2010 tokom pres-konferencije u petak, 15. oktobra.

Novi pik-ap Mazda BT-50 osmišljen je kao vozilo namenjeno aktivnom životnom stilu koje konvencionalni imidž ove vrste vozila transponuje u kompaktni pik-ap modernog i rafiniranog stila.

Povezana vest:  Opel predstavio „Projekat Zemlja“

 

Pored dopadljivog dizajna, snage i pouzdanosti, ovaj model predstavlja savršeno rešenje za široku ciljnu grupu korisnika koji vode aktivni stil život, počev od porodica, radnika, preduzetnika, pa do onih koji tragaju za zabavom. Novi BT-50 karakteriše atletski, sportski dizajn sa prepoznatljivim Mazdinim linijama dizajna, uz koji će ovaj segment krenuti u novom pravcu – već sam dizajn daje naznaku dinamične i sportske vožnje. Ovaj model stajaće kupcima na raspolaganju u celom svetu i prodavaće se i u Evropi.

Povezana vest:  Zaigraj u kvizu SEAT ENJOY THE GAME u drugom kolu UEFA Evropske lige!

 

Drugi važan eksponat na Australijskom salonu je nova generacija SKY koncepta. Mazdini SKY-G i SKY-D dizel motori odigraće najznačajniju ulogu u realizaciji Mazdine rezolucije iz 2007. godine o smanjenju potrošnje goriva do 30% do 2015. godine u poređenju sa nivoom iz 2008. godine.