Opel 3Opel dan u centru NAVAK

 

Opel je za svoje prijatelje organizovao druženje u centru NAVAK kako bi predstavio svoje rezultate, planove za budućnost, ali i proizvode.

“ Ubrzano napredujemo sa našim planom rasta. Danas imamo najbolji ikada portfolio proizvoda.“, rekao je Ivan Kekić, direktor Opel  kompanije za Srbiju,Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Bugarsku.

Tokom poslednjih nekoliko nedelja, Opel je najavio brojne investicije u proširenje fabrika u Kajzerslauternu u Nemačkoj i u Sentgotardu u Mađarskoj. Fabrika u Ajzenbahu u Nemačkoj će početi sa proizvodnjom malog automobila of 2013. godine, time označavajući ulazak Opel kompanije u novi tržišni segment. Odlična reakcija kupaca širom Evrope na trenutno aktuelna vozila kao što su Insignija, Astra i Meriva pokazuje da je kompanija na pravom putu. Novi Astra hečbek, lansiran krajem prošle godine, već je primio preko 200.000 narudžbina – oko 20.000 više nego što je prvobitno planirano za čitavu godinu. Nova Meriva je sa svojim inovativnim vratima već pokorila svoj tržišni segment malih monovolumenskih automobila, sa 70.000 narudžbina primljenih do sada. To znatno prevazilazi godišnju ciljanu prodaju kompanije Opel/između 40.000 i 50.000 jedinica.

Povezana vest:  Počelo zagrevanje motora

“Kada je u pitanju domaće tržište do sada se pokazalo da je Opel svakako među omiljenim brendovima. Veoma smo zadovoljni rezultatima prodaje u tekućoj godini, kako zbirno tako i po segmentima. Naši automobili su u svakom segmentu u samom vrhu liste, a Insignia je od kako se pojavila na tržištu na prvoj poziciji u svojoj klasi.“, rekao je Kekić.

Povezana vest:  BASF najavio značajan iskorak u proizvodnji baterija za električne automobile

Nakon kratke prezentacije svi prisutni imali su priliku da sa trenerima centra NAVAK prođu deo programa bezbede vožnje u Opel automobilima, kao i da za vreme sloodnih vožnji probaju kako se Opel Corsa, Meriva, Astra i Insignia ponašaju na stazi.