opel Insignia OPC Sport Turer _1Opel Insignia OPC Sport Turer je iskoračila na scenu sa još jednom nagradom

 

Po drugi put u dve godine, Opel Insignia OPC Sport Turer je osvojila nagradu „Najbolji sportski automobil godine“ (Best Car of the Year) u kategoriji karavana na svečanosti koju je sponzorisao Auto Bild SportCars, sestrinska publikacija nemačkog auto časopisa Auto Bild.

Povezana vest:  Ford prodaje Volvo kineskom Geelyju

 

opel Insignia OPC Sport Turer Više od 68,000 čitalaca je glasalo za svoje favorite iz celokupne palete od više od 170 vozila. Opel Insignia SportsTurer je dominirao u kategoriji karavana, kako je rečeno iz ove nemačke izdavačke kuće. Drugo mesto je osvojio Mercedes E 63 AMG T model. Audi RS6 Avant je završio na trećem mestu. Pobednici su objavljeni za vreme tradicionalne trkačke večeri u Esenu.

Povezana vest:  Mazda u Evropi od 1999. do 2009. godine

“Munja je pogodila dva puta na isto mesto”, izjavio je F. Mejer proizvodni marketing menadžer pri Opelu. “Ovo je automobil koji je briljirao na Nirburgring-u i koji ljudi prosto obožavaju da voze.”

 

Sa 239 kW/325 konjskih snaga i 435 Nm obrntog momenta, 2.8 litarski V6 turbo motor u Insignii OPC je najmoćniji motor koji je ugrađen u produkcijsko vozilo ikada u Opelu. Neke od njegovih karakteristika su elementi visoke tehnologije kao što su niža, prerađena, mehanotronička šasija sa FlexRide sisteom, adaptiranim 4×4 prenosom sa elektronskim zadnjim limitiranim diferencijalom  (eLSD) i Brembo kočnicama  – i sve to upotpunjeno širokom funkcionalnošću karavana sa 1530 litara tovarnog kapaciteta.

Povezana vest:  Vreme je za Peugeot skutere