Dekra_2DEKRA izveštaj: Opel Insignia dobila najbolje ocene za kvalitet

 

 

Opel Insignia je vozilo sa najmanje nedostataka prema rezultatima DEKRA izveštaja o defektima.  Sa indeksom od 96.1 procenata bez nedostataka, ovaj Opelov model je ostvario najbolje rezultate od svih testiranih vozila. Ovo je druga godina uzastopno od kako je neki od Opelovih vozila dobio ovu nagradu. Ova pobeda se samo nadovezala na Korsin trijumf u kategoriji za „Najbolji pojedinačni rejting“ koji je Korsa osvojila u 2010 godini. DEKRA kreira svoje godišnje izveštaje o nedostacima tako što sprovodi precizne provere u 8 kategorija vozila i očitava podatke posle svakog dometa od tri kilometra. Izveštaj o nedostacima se bazira na podacima od 15 miliona provera koje budu ostvarene na 230 različitih modela.

Povezana vest:  Auto kuća Kole novi diler za Fiat vozila na tržištu Srbije

„Ovaj fantastični rezultat je dodatni dokaz da je kvalitet, ne samo Insignie već kompeltne palete Opelovih vozila, na najvišem nivou“, rekao je Alan Vizer, podpredsednik marketinga, prodaje i postprodaje pri Opelu/Voksholu, posle dobijanja nagrade u Riselhajmu. „Obećavamo svojim kupcima najbolji kvalitet i ističemo ovo tako što im dajemo doživotnu garanciju!“

Dekra_1Volfang Linsenmaler, izvršni direktor pri DEKRA Automobilima GmbH je dodao: „Ja sam oduševljen činjenicom da imam priliku da čestitam Opelu dobijanje najboljeg pojedinačnog rejtinga u ukupnoj proceni drugu godinu po redu! Sa 96.1 procenata bez nedostataka, Opel Insignia je ostvarila najbolji rezultat među svim klasama automobila.“

Povezana vest:  Predstavljen "najbolji automobil na svetu", nova S-Klasa stigla u Beograd

Od kako je bila lansirana na tržište u 2008 godini, Insignia „Automobil 2009 godine“ je dobio preko 40 internacionalnih nagrada za svoji atraktivni dizajn i inovativnu tehnologiju.

Opel Insignia pruža široku paletu visoko-ocenjenih, inovativnih tehnologija. Adaptirana FlexRide šasija i Opelov pogon na sva četiri točka sa elektronski kontrolisanom zadnjom osovinom, uz ograničeni diferencijal (eLSD) postavili su standarde u dinamici vožnje i rukovanja. Dodatne pametne tehnologije koje zaslužuju nagrade i koje mogu biti dodatni deo opreme su: AFL+ dupla-ksenon svetla sa devet različitih funkcija osvetljenja i prednji sistem sa kamerom koji upozorava kada automobil iznenada skrene sa puta i koji prepoznaje znakove na putu i prema tome prilagođava vožnju ukoliko ona nije u skladu sa tim znakovima. Dodatne vrhunske opcije opreme koje pridodaju osećaju komfora, naročito za vozače koji provode puno vremena u automobilu, su i ergonomsko optimizovana sportska sedišta sertifikovana od strane „Aktion Gesunder Rucken e.V.“ (AGR) organizacije ortopedskih specijalista.

Povezana vest:  Mesec popusta u Verano Motorsu