citroen-nagrada_2010Automobil 2010. godine – Citroen C3
Na dodeli nagrada u organizaciji Žirija sportskih novinara Citroen i Vitro Group su imali razloga za slavlje. Naime, nagrade su osvojili u dve najprestižnije kategorije i tako potvrdili da uspešno idu stazom koju su zacrtali početkom ove godine.
Pred blizu stotinu odabranih u svečanoj sali Beogradskog sajma izabrani su automobil, vozač i devojka godine. Takmičenjem, koje je započelo u januaru, predstavljani su svakog meseca po jedan model vozila i jedna atraktivna devojka. Izbor su vršili članovi žirija, a objavljivali ga dnevni listovi “Večernje Novosti” i “Kurir”. Iako su ukusi različiti, na kraju su pobednici, sudeći po reakcijama prisutnih, bili po meri većine.
Najlakše je, izgleda, bilo prilikom odlučivanja ko će poneti titulu Vozač godine. Ovo laskavo priznanje poneo je Vojislav Lekić, šampion Srbije na kružnim stazama u svojoj klasi. S obzirom i na sve njegove pobede, i titulu osvojenu u Evropi ove godine, žiri zaista nije imao težak posao, a podizanje naše zastave i intoniranje himne na video bimu, dok podiže pehar na kraju sezone u Italiji , samo je pojačalo opšti utisak o tome da je priznanje otišlo u prave ruke.
Na red su došle misice i na opšte zadovoljstvo muških posetilaca žiri, u kome je bilo muških i ženskih članova, automobilskih novinara sa TV-a, iz dnevnih novina, urednika redakcija, predstavnika bezbednosnih struktura i članova Komiteta za bezbednost u saobraćaju gotovo jednoglasno je odlučio: MIS Sportskog automobilizma je Tamara Tanasić, devojka koja šampionski vozi karting trke, a MIS Automobilizma 2010 je Aleksandra Milanović, lepotica iz Obrenovca koja se takmičila uz BMW.
Ipak, najvažniji dogadjaj večeri bio je izbor za Automobil godine 2010. Žiri je odlučio da ne ošteti dva ozbiljna konkurenta, koji su do poslednjeg časa disali za vrat pobedniku, pa je dodelio Specijalno priznanje za najuspešniji povratak na tržište Srbije Mitsubishiju za model ASH i Specijano priznanje za super sportski automobil Mercedesu za model SLS AMG.
Pobednik ovogodišnjeg takmičenja izmedju dvanaest automobila, pobednika meseca, postao je CITROEN C3. Nakon proglašenja za Automobil godine u Top Gear-u njegovog naslednika u premijum segmentu Citroena DS3, ovo priznanje za Automobil godine samo potvrdjuje evropski trend. Naime, u većini izbora, koji su do sada održani u evropskim zemljama pobedili su ili C3 ili DS3. Nesporno da je Citroen C3 nešto sasvim novo i sveže, a da prelepi dizajn sa inovativnim rešenjima nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Novi Citroen C3 je jedinstven automobil, istovremeno zaobljen i zategnut, a pored dizajna izdvaja se i izborom materijala koji mu podižu kvalitet i čine ga primerom za budućnost. Jedan je od najkompaktnijih automobila u svojoj klasi pa pruža izvanredan komoditet putnicima, a 300 l prtljažnog prostora, najviše u svojoj klasi, čine  ukupan utisak daleko konfornijim. Takodje, novi Citroen C3 nudi, kao opciju kupovine, novo iskustvo u vožnji zahvaljujući neverovatnom Zenith vetrobranu i superiorno predstavlja pomeranje granica, pa je C3 je auto u kome ćete imati više svetlosti, više sigurnosti i više zadovoljstva za vreme koje dolazi.
Povezana vest:  Toyota otvorila salon u centru Šapca