volvo-v60-1

Beogradska premijera novog Volvoa V60

Među četiri eksponata kojima se Volvo automobilska korporacija ove godine predstavlja na 49. Međunarodnom salonu automobila, eksluzivnošću i atraktivnošću se izdavaja najnoviji karavan u ponudi ove marke – V60. Njegova prodaja u Srbiji počinje u isto vreme kada i u većini evropskih država. Grand Motorsov principal je specijalno za naše tržište pripremio promotivnu cenu, koja, za baznu verziju, „kreće“ od 28.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti (sa carinom, transportnim troškovima i PDV-om).

V60 sasvim „razbija“ predrasude o karavanima, jer je upravo po formi proglašen jednim od najlepših automobila u premium segmentu. U to će se svakako uveriti i posetioci salona u Beogradu, dok će srećni vlasnici moći da uživaju u prostranosti, komforu, sofisticiranoj opremi za komunikaciju i zabavu, nadaleko čuvenoj bezbednosti, ekonomičnoj potrošnji – bez kompromisa sa vrhunskim performansama.

Pred beogradskom publikom debituje verzija sa Euro 5 turbo dizel motorom od 1.984 cm³, snagom od 120 kW (163 KS), maksimalnim obrtnim momentom od 400 Nm, šestostepenim automatizovanim menjačem Geartronic, ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 9 sekundi, maksimalnom brzinom od 210 km/h, prosečnom potrošnjom u kombinovanom ciklusu od 7,5 litara na 100 km i emisijom ugljen-dioksida od 137 g/km.

Povezana vest:  Opel ADAM sa Easytronic 3.0 menjačem: Najbolje iz dva sveta

Eksponat ima paket opreme Summum, u kojem su, na primer, kožna sedišta, elektro podesivo vozačevo sedište sa memorijom, osam vazdušnih jastuka, svetlo za siguran pristup vozilu, brave sa duplim zaključavanjem, City Safety System druge generacije, prečistač čvrstih čestica (čađi), sistem za sprečavanje zanošenja vozila (DSTC), ABS, električna parkirna kočnica, elektronska blokada motora, pomoć pri naglom kočenju (EBA), inteligentni sistem informacija za vozača (IDIS), bočna poziciona svetla, Volvo „DNA“ svetla, sistem za zaštitu kičme prilikom udesa (WHIPS), ventilacija na B stubu, „dinamička šasija“, elektronska kontrola dvozonske klime, displej za informacije (ekran od 5 inča u boji), električni podizači prozora na svim vratima sa Auto-up & down funkcijom.

Povezana vest:  Novi Opel KARL – mali, suptilan, jednostavno izvanredan!

Upravljač može da se podeša po visini i dubini, stakla zadržavaju deo sunčevih zraka i toplote (osenčena su), a na dugačkom spisku ugrađene opreme su još i putni kompjuter, zadnji naslon za ruke sa držačem za čaše, audio kontrola na upravljaču, tempomat, tekstilne patosnice, ručica menjača i kolo upravljača obloženi kožom, 12V utičnica u prtljažniku, sistem za kvalitet vazduha (AQS), automatsko zatamnjivanje unutrašnjeg retrovizora, srebrni okviri prozora, unutrašnji dekorativni umeci, držač za namirnice u prtljažniku, High Perfomance Sound ozvučenje sa CD-om, 8 zvučnika, MP3 čitačem, USB utičnicom, parking senzori pozadi, elektro sklopivi spoljni retrovizori sa pokazivačima pravca i svetlima za osvetljavanje prostora oko vrata, senzor za kišu u sistemu za brisanje vozačkog stakla, aktivna Dual-Xenon svetla, sistem za pranje farova, hromirana prednja maska.

U cenu eksponata (41.900 evra) je uključen i takozvani Driver Support paket: inscription metalik boja, Volvo Guard Alarm, 8.0×18’’ aluminijumski naplaci sa pneumaticima 235/40 R18 sleipner, parking senzori napred i grejači prednjih sedišta.

Povezana vest:  Sasvim nova Opel Astra – zvezda na nebu automobilske industrije

Na štandu u hali 4 Volvo izlaže i kod nas već dobro prihvaćenog limuzinskog „brata“ – S60 sa motorom od 1.984 cm³ (163 KS) i Momentum paketom opreme. Ovaj model ima početnu cenu od 26.990 evra.

Najtraženiji Volvoov model u Srbiji – XC60 na salonu u Beogradu se predstavlja u „izdanju“ R Design: eksluzivna oprema u „pametnom“ vozilu koje pokreće petocilindrični dizel motor od 2.400 cm³, 151 kW/205 KS, 420 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Automobil koji je za kratko vreme postao simbol za „inteligentnu bezbednost“ kod nas se prodaje za početnih 32.990 evra.

Kupci sa skromnijim budžetom, koji žele automobil poznatog imena, odličnog kvaliteta i zavidnih performasi, na Volvoovom štandu će imati mogućnost da odmah dobiju predračun za C30 sa benzinskim motorom od 1.6 litara i premom Cinetic, koji, specijalno za beogradsku izložbu, ima cenu od 16.990 evra. Na raspolaganju ih je još samo nekoliko.