2011 04 07 Chevrolet Centennial Edition CorvetteZ06-01

Posebno izdanje Corvette za 100 godina Chevrolet-a

Chevrolet, osnovan pre stotinu godina od strane jednog od prvih vozača autotrka, slavi svoju tradiciju u automobilističkom sportu modelom 2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette. Ona dolazi u elegantnoj crnoj boji, s jedinstvenim dizajnerskim elementima i naprednom tehnologijom karakterističnom za model Corvette.

2012 Centennial Edition paket biće dostupan na svim modelima Corvette, uključujući Grand Sport, Z06 i ZR1, i to počevši od ovog leta. Poseban paket opreme inspirisan je trkačkim korenima Chevrolet-a koji su se prvenstveno odrazili kroz međunarodnu slavu Corvette na trkačkim stazama kao i poznatosti po masovnoj proizvodnji automobila sposobnih za najviše performanse.

Povezana vest:  FIAT POSTAO VEĆINSKI VLASNIK KAPITALA U CHRYSLERU

Chevrolet će ponuditi Corvette Z06 Centennial Edition na specijalizovanoj aukciji automobila Barrett-Jackson namenjenoj kolekcionarima, koja će se održati 9. aprila u West Palm Beach-u na Floridi. Sav prihod biće doniran dobrotvornoj organizaciji za borbu protiv raka Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Biće to stota 2012 Corvette sa proizvodne trake,  a broj šasije završavaće ciframa „00100“.

2011 04 07 Chevrolet Centennial Edition CorvetteZ06-03

Chevrolet Centennial Edition Corvette izražava trkačku tradiciju ovog brenda i to radi pomoću elegantnog i modernog izgleda. Paket Centennial Edition dolazi ekskluzivno u boji Carbon Flash Metallic sa satenski crnim ukrasima i jedinstvenim Centennial Satin Black naplatcima s crvenim kočionim čeljustima. Točkovi su konstruisani od laganog livenog aluminijuma, pa na modelu Z06 uključuju tanku površinsku crvenu crtu oko oboda. Točkovi su specifični za određene modele Corvette: tako naprimer kupe, kabrio i Grand Sport dolaze s 18 i 19-inčnim točkovima, a Z06 i ZR1 s 19 i 20-inčnim. Selektivna magnetska kontrola vožnje – napredna tehnologija s najbržim vremenom reakcije na svetu razvijena baš za model Corvette – nalazi se na svim Chevrolet Centennial Edition Corvette modelima.

Povezana vest:  Spremna: Nova generacija bešumnih dizela za Opel Mokku i Insigniju

Chevrolet je odlučio da ponudi Centennial Edition Corvette na aukciji Barrett-Jackson upravo kako bi donirao prihod medicinskoj organizaciji Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Ova organizacija pruža podršku deci i porodicama koje se bore s nekim oblikom karcinoma i ključni je partner na trkačkom događaju American Le Mans Series u kojem je Corvette Racing jedan od glavnih učesnika.

Povezana vest:  Bez promena u prodaji i servisiranju Volvo automobila u Srbiji