ford fiesta

Ford Fiesta najprodavaniji mali automobil u martu i prvom kvartalu 2011. u Evropi

Po podacima svetskog lidera u prikupljanju, analizi i istraživanju podataka u automobilskoj industriji, uglednog JATO Dynamics*, Ford Fiesta je u martu i u prvom kvartalu 2011. ponovo bila najprodavaniji mali automobil u Evropi.

JATO Dynamics navodi da je u martu Ford prodao 50.534 Fiesti, više od 10.000 jedinica ispred svog najbližeg rival u kategoriji maliih automobila. Fiesta je u martu takođe bila drugi najprodavaniji automobil u Evropi.

Povezana vest:  TOYOTA akcija do 31.12.2010!

U prvom kvartalu 2011, po JATO evidenciji, prodato je ukupno 102.859 Ford Fiesta – više od 8.000 jedinica ispred najbližeg rivala.

-Veoma smo zadovoljni zbog kontinuiranog uspeha Fieste, koji nije samo naš najprodavaniji model u Evropi, već je i u celom svetu odlično privaćen – i prodajno i proizvodno – ističe Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i usluge u Ford Evropa.

Povezana vest:  Nova Opel Astra proglašena za automobil 2010. godine u Srbiji

-Potpuno novim Ford Focusom i modelom C-MAX – oba nedavno uvedena u ponudu i već daju snažan implus ukupnim prodajnim rezultatima – Ford dalje jača svoju vodeću produkcionu liniju u Evropi.

U informaciji objavljenoj u drugoj polovini aprila, JATO Dynamics i evropska asocijacija automobilske industrije ACEA potvrdili su da je u martu i u prvom kvartalu 2011. Ford drugi najprodavaniji brend u Evropi.

Povezana vest:  Opel/Vauxhall takmičenje u dizajniranju automobila