CX-5_still_4

Svetska premijera Mazde CX-5

Mazda CX-5 doživela je svetsku premijeru na Salonu automobila u Frankfurtu 2011 (od 13. septembra do 25. septembra 2011). CX-5 je prvi automobil iz Mazdine nove generacije proizvoda koji u sebi sadrži celokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnersku temu ‘KODO – duša pokreta’.

Mazda CX-5 uzdiže element zabave u vožnji – zaštitni znak svih Mazdinih automobila –  na sasvim nov nivo. Automobil će na ostalim tržištima biti predstavljen početkom 2012. Baziran na SKYACTIV tehnologiji koja uključuje najnovije Mazdine benzinske i dizel motore, ručne i automatske mjenjače, karoseriju i šasiju, CX-5 objedinjuje precizno upravljanje i visoku udobnost sa izuzetnim ekološkim i sigurnosnim karakteristikama.

Povezana vest:  Potpuno novi Opel Vivaro: Vrhunski dizajn i najbolji motori u klasi

Mazda CX-5 biće dostupna kupcima sa prednjim pogonom i pogonom na sva četiri točka, sa benzinskim motorom snage 160 KS i dizel-motorom od 175 KS, u kombinaciji sa šestostepenim menjačem ili kompaktnim automatskim menjačem. Oba motora imaju revolucionarni razmer kompresije od 14:1 za postizanje optimalne efikasnosti.

Fejslift Mazde3.

Uz CX-5, na Mazdinom štandu u Frankfurtu predstavljena je i obnovljena Mazda3, koja sada ima još nižu emisiju CO2, sportskiju i stabilniju voznu dinamiku i osveženi dizajn enterijera i eksterijera. Pri upravljanju, kočenju i ubrzanju, Mazda3 sada reaguje još direktnije i kontrolisanije. Uz poboljšanu aerodinamiku, kod Mazde3 je sada smanjena i emisija izduvnih gasova za nekoliko procenata. Ponuda motora kreće se od dizel-motora snage 116, 150 i 185 KS i benzinaca od 105, 151 i 260 KS kod Mazde3 MPS.

Povezana vest:  Elegantna, moderna, inovativna: Nova Opel Astra – spremna za zabavu

Kod enterijera, kupcima sada na raspolaganju stoji veći izbor boja, manje buke u kabini i nova, ergonomska rešenja.

Salon automobila u Frankfurtu biće otvoren za javnost od 15. do 25. septembra 2011.