2011 11 23 Chevrolet Volt

Chevrolet Volt i Malibu dobili pet zvezdica za sigurnost od Euro NCAP-a
 
Volt, Chevroletovo električno vozilo i Malibu, novi model sa vrha ponude u Europi, dobili su najvišu ocenu od vidu pet zvezdica od Evropskog programa procene novih automobila (Euro NCAP) koji je u sredu objavio svoje najnovije rezultate. Chevrolet Volt je prvo električno vozilo jednog američkog proizvođača koje je od Euro NCAP-a dobilo najviše ocene u svim kategorijama.
„Rezultati su potvrdili da su oba vozila usklađena sa najvišim modernim standardima sigurnosti. Voltove performanse iz područja sigurnosti kao i pogonski koncept naglašavaju pouzdanost i praktičnost ovog izvanrednog dizajna“, rekao je Wayne Brannon, predsednik i izvršni direktor Chevrolet Europe.
Euro NCAP je zadnja u nizu visokospecijaliziranih organizacija koje su Voltu dale najviše ocene. Američki Osiguravajući institut za sigurnost na autoputu(IIHS) proglasio je ovaj automobil svojim„sigurnosnim top-izborom“, dok je Američka Nacionalna administracija za sigurnost u prometu na autoputa(NHTSA) dodelila Voltu ocenu od pet zvezdica.
Chevrolet Volt ima krutu strukturu karoserije načinjenu od naprednih čelika visoke i ultravisoke čvrstoće. Njegove z aktivne i pasivne sigurnosti uključuju:
-standardni ABS na sva četiri točka, kontrolu proklizavanja, elektroničku raspodelu sile kočenja, pomoć pri kočenju / elektroničku kontrolu stabilnosti
-osam standardnih vazdusnih jastuka
-ISOFIX za montažu dečije stolice
-prilagodljive naslone za glavu na prednjim sedistima za zaštitu od trzajnih povreda vrata
-zvučni signal koji vozač aktivira kako bi upozorio pešake o svojem nailasku.
2011 11 23 Chevrolet Malibu 
Novi Chevrolet Malibu prvi je koji će se prodavati u Europi, a inače osma generacija ove izuzetno uspešne linije u Sjedinjenim Državama. I njega krasi izuzetno čvrsta struktura karoserije koja maksimalno štiti u slučaju sudara. Evropsko izdanje ovog modela bit će opremljeno sa ukupno šest vazdusnih jastuka i celim nizom kontrolnih sistema vezanih za podvozje. Osim toga, Malibu je sa svojih 35 godina raspoređenih kroz čak šest stoleca i osam generacija model sa najdužim „stažem“ u auto industriji.
Ranije ove godine, peterovratni Aveo – trenutno najsigurniji automobil u svojem segmentu, Chevrolet Orlando i SUV Captiva dobili su pet zvezdica. Chevroletov najbolje prodavani model, Chevrolet Cruze limuzina, takođe je od Euro NCAP-a dobila najviše ocjene za sigurnost.
Povezana vest:  Neverovatna ponuda iz Opela