CX-5_2012_SCBS

Novi Mazdin sistem kočenja (SCBS) primenjen kod modela CX-5

Mazda Motor Corporation razvila je naprednu bezbednosnu tehnologiju sa nazivom Smart City Brake Support (SCBS), odnosno sistem prinudnog kočenja koji pomaže vozaču da izbegne sudar u uslovima gradske vožnje pri malim brzinama ili u usporenom saobraćaju. SCBS sistem će na evropskom tržištu biti deo serijske opreme za srednje i više stepene opreme kod Mazdinog novog krosover SUV vozila CX-5, koji će biti lansiran na tržište na proleće.

Povezana vest:  Mazdin 90. jubilej - logotip kroz vreme

Smart_City_Safety1_

SCBS sistem funkcioniše pomoću laserskog senzora: senzor ugrađen iza vetrobrana nadgleda vozila koja se nalaze do šest metara ispred CX-5 i priprema kočioni sistem ukoliko utvrdi da postoji opasnost od sudara. U slučaju da vozač ne preduzima ništa da spreči sudar, sistem automatski aktivira kočnicu i smanjuje snagu motora. Na ovaj način, SCBS pomaže da se izbegnu sudari ili drastično smanje posledice sudara pri brzinama između 4 i 30 km/h.

Povezana vest:  Otvoren Chery auto salon u Nišu

Mazda intenzivno razvija nove tehnologije sa ciljem stvaranja bezbednog motorizovanog društva, proizvodeći vozila koja nude maksimalnu moguću bezbednost. Mazda će primenjivati napredne tehnologije poput SCBS sistema u svim dolazećim modelima, od kojih je prvi Mazda CX-5, dajući svoj doprinos zadovoljstvu kupaca u vožnji, brizi o očuvanju životne sredine, uz vrhunsku bezbednost.