Sajam automobila počinje sutra u Beogradu 

Delta_Generali_BgCarShow_2010Oko 180 inostranih i 190 domaćih izlagača učestvovaće na Beogradskom sajmu automobila „Delta đenerali BG kar šou“, koji se sutra svečano otvara i traje do 14. marta. 
Organizatori su najavili da će premijerno biti predstavljeno 47 novih modela automobila i 38 motocikala, a Sajam će u podne, u Hali 1, otvoriti ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević. 
Ove godine će zajedno biti održani treći Sajam automobila pod nazivom „Delta đenerali BG kar šou“ i peti Međunarodni sajam motocikala i bicikala „Motopašn“ i izložba prateće industrije i garažno servisne opreme. 
Na sajmovima će premijerno biti predstavljeno 47 novih modela automobila, među kojima su „ševrolet spark“, „kia venga“, „citroen C5“, „audi A4“,kao i 38 dvotočkaša. 
Predstavnici kompanije „Delta đenerali osiguranje“ kazali su da će se i pored otežanog poslovanja i smanjenog obima prodaje, proizvođači, uvoznici i distributeri predstaviti punim kapacitetom i pokušati da u direktnom tržišnom nastupu realizuju konkretne poslovne aranžmane. Sajmovi će biti organizovani na čitavom raspoloživom izložbenom prostoru u halama: 1, 1a, 2, 3, 3a i 4, a radno vreme manifestacije je od od 10 do 20 časova. Za ljubitelje četvorotočkaša i dvotočkaša priređena su brojna iznenađenja i posebna scenografija sa nizom zabavnih i takmičarskih sadržaja. Tako će biti održan tradicionalni 11. Sajamski reli koji se vozi za šampionat države – „Trofej Beograda“, uz učešće 35 domaćih i stranih vozača i to ispred pešačkog ulaza Beogradskog sajma u Bulevaru vojvode Mišića, na relaciji Košutnjak-Avala i nazad. Na štandu SAT-a u Hali 1, posetioci će imati priliku da se zabave i takmiče na neobičan način i osvoje vrednu nagradu – automobil marke „čeri ego“, koji prvi put stiže na evropsko tržište. U atrijumu Hale 1 Nacionalna vozačka akademija će treću godinu za redom posetiocima obezbediti vrhunsku zabavu i edukaciju iz oblasti bezbednosti saobraćaja, najavili su organizatori. Svako ko ima vozačku dozvolu imaće priliku da se na novom simulatoru čeonog sudara i prevrtanja uveri u efikasnost sigurnosnog pojasa, a najbolje očekuju nagrade u vidu besplatnih trening vožnji. Na sajmu će 11. marta biti održan i „Femili dej“ kada će roditelji sa decom moći da posete sajam po povlašćenoj ceni od 500 dinara, a 12. marta biće izabrana najlepš hostesa sajma. Ulaznica za te manifestacije će važiti i za 48. Međunarodni sajam privrednih vozila „Beotrak“, koji će biti održan od 23. do 27. marta.

Povezana vest:  Mazda uz SKYACTIV u budućnosti