fiat 500„FIAT 500L nacionale“ znatno jeftiniji za građane Srbije

Građani Srbije od sada će FIAT 500L kupovati za 10.900 evra, što je za tri hiljade evra jeftinije od tržišne cene, predviđeno je protokolom koji su danas na Beogradskom sajmu potpisali Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede u Vladi Srbije i Antonio Ćezare Ferara, generalni direktor FIAT automobila Srbije.
Ministar finansija je posle potpisivanja protokola rekao da će država subvencionisati nižu cenu Fijatovih automobila u Srbiji, a da će građani imati i mogućnost da automobil kupe na petogodišnji kredit, sa godišnjom kamatom od tri odsto. Predviđeno je da se pod ovakvim uslovima u ovoj i narednoj godini proda oko pet hiljada automobila.
Italijani će u fabriku u Kragujevcu uložiće još 10 miliona evra, napomenuo je Dinkić, a ove i naredne godine biće zaposleno još 1.400 radnika. Dogodine će u Fiatu raditi i treća smena. Od prodaje Fijata 500L, uglavnom na stranim tržištima, u narednom periodu očekuje se prihod od 1,5 milijarde evra.
Generalni direktor FAS-a Antonio Ćezare Ferara rekao je da je Fijat od jula prošle godine, kad je počela proizvodnje u Kragujevcu, proizveo i izvezao 43 hiljade automobila „500L“, a da je ovogodišnjim planom predviđena proizvodnja između 110 i 150 hiljada automobile.
Ferara je istakao da je za građane u Srbiji namenski rađena nova verzija Fiata 500 L pod imenom „nacionale“, a to je model koji ima i atraktivnu i pristupačnu opremu.

Povezana vest:  Citroen slavi na sajmu - zaslužene nagrade i priznanja