TURBO S COUPE 2013 1

Pet decenija legendarne 911-ice

Pet impozantnih decenija postojanja jednog od najčuvenijih modela u istoriji automobila, legendarnog Poršea 911, obeležene su na centralnoj proslavi za zemlje centralne i istočne Evrope, na poznatoj trkačkoj stazi Slovakia Ring kod Bratislave. 
Od njegovog predstavljanja na Međunarodnom sajmu automobila 1963. godine, model 911 postao je jedinstven po svom kontinuitetu i tradiciji njegovog originalnog koncepta i dizajna, navodi se u saopštenju. 
Prestižni skup vodećih regionalnih automobilskih eksperata, zvaničnika Porše klubova i automobilskih asova Porše trkačkog tima predstavio je slavnu istoriju najčuvenijeg modela proizvođača iz Štutgarta.
Zvanice su imale retku priliku da kroz vožnju i tehnička predavanja upoznaju srce i dušu automobila koji je inspirisao njegove zaljubljenike širom sveta i osvajao sve vodeće svetske trke od ranih dana njegovog nastanka.
Poseban užitak za sve zvanice predstavljala je tematska vožnja svih modela Porsće 911 – od originalnog 901 iz 1963. godine i sledbenika – tipova G, 964, 993, 996, 997 i 991.
Proslavu je obeležila i ekskluzivna pred-premijera najnovijeg modela 911 Turbo S, najbržeg serijski proizvedenog automobila na svetu – mesec dana pre njegove zvanične svetske prezentacije. 
Zvanični predstavnik Srbije, na obeležavanju ove jedinstvene godišnjice legendarnog modela 911, bio je ambasador marke Porše za Srbiju, doktor Aleksandar Obradović.
On je najavio i zvanično formiranje novog Porše kluba Srbija koji će okupiti više desetina vlasnika i poklonika ovog prestižnog automobilskog brenda.

Povezana vest:  Nova Opel Mokka X i Zafira stigle na srpsko tržište