Senzacionalan ulazak novog Land Rover SportOtvoren ekskluzivni Land Rover i Jaguar salon u Beogradu

Sinoć je na Novom Beogradu, u poslovnom kompleksu Grand Motorsa, uz obavezne crne mašne i kravate, svečano otvoren nov ekskluzivni Land Rover i Jaguar salon. Beograd je tako stao rame uz rame sa velikim svetskim prestonicama u kojima dva luksuzna brenda automobilske industrije imaju specijalno uređene izložbeno-prodajne salone. Svi zainteresovani od sada imaju priliku da u jedinstvenom enterijeru novog salona upoznaju svoje omiljene modele brendova Land Rover i Jaguar. Pored uživanja u tek uređenom enterijeru, koktelu i odabranom muzičkom programu, gosti su imali priliku da se među prvima upoznaju sa najnovijim automobilom iz Land Rover porodice – modelom Range Rover Sport. Na svečanom otvaranju Land Rover i Jaguar salona prisustvovale su i brojne javne ličnosti među kojima su Lepa Brena, Boba Živojinović, Suzana Mančić, Srna Lango, Biljana Cincarević, Dejan Pantelić, Bata Spasojević i Đoka Kortina.
Novi Range Rover Sport kombinuje dizajn standardnog Range Rovera i modela Evoque, a Land Rover ovaj automobil opisuje kao „najbrži i najagilniji“ model u svojoj istoriji. Zahvaljujući uportebi aluminijuma umesto čelika u konstrukciji vozila, novi Range Rover Sport lakši je od prethodne verzije za čak 420 kg, dok se snaga motora prenosi na sva 4 točka pomoću osmostepenog ZF automatskog menjača.
Iako je na našem tržištu tek predstavljen, Range Rover Sport je već zabeležio brojne rekorde – posle najboljeg rezultata na slavnoj stazi Pikes Peak u konkurenciji serijskih automobila, ovaj super luksuzni SUV je najbrže (849 km za 10 sati i 29 minuta) prešao četvrtu najveću peskovitu pustinju na svetu.
Ono što je posebno zanimljivo jeste najava da će do kraja naredne godine Range Rover Sport moći da se dobije i u dizel-električnoj hibridnoj opciji.

Povezana vest:  GM će investirati 4 milijarde evra u budućnost Opela do 2016.