Jaguar XF

Stigao prvi „jaguar“

Prvi model „jaguara“ XF, stigao je na tržište Srbije u novootvoreni salon „Grand Motorsa“ na Novom Beogradu. Model pokreće četvorocilindarski dizel motorom od 2.179 cm (163 KS, 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 2.000 obrtaja u minutu), a opremljen je osmostepenim automatskim menjačem. Za tu verziju fabrika je odredila maksimalnu brzinu od 209 kilometara na sat, ubrzanje od d0 do 100 km je za 10,5 sekundi, a prosečna potrošnja goriva iznosi od 4,9-5,1 litar na 100 km.
To vozilo ima jedan od najviših paketa opreme – „Premium Luxury“, u kojem su, između ostalog, elektro podesivi retrovizori sa grejanjem i ugrađenim sistemom za kontrolu „mrtvog? ugla, ksenon farovi sa automatskom nivelacijom nivoa, aluminijumski naplaci od 18 inča, prednji i zadnji parking senzori sa kamerom za vožnju unazad?
U unutrašnjosti je dvozonska klima, sedišta obložeba kožom, – elektro podešavanje vozačevog i suvozačevog sedišta, dve opcije za memorisanje pozicije sedišta, retrovizora i kola upravljača i lumbalno podešavanje vozačevog sedišta.
Ispod trokrakog kožom presvučenpg volana su papučice za promenu stepena prenosa i komande za audio, tempomat i Bluetooth, audio oprema Meridian 380 W, sa 11 zvučnika, subwooferom, CD-om i MP3 kompaktibilnošću, piano blek umeci od drveta na komadnoj tabli i delovima vrata i automatsko zatamljenje unutrašnjeg retrovizora. Cena izloženog vozila je 55.610 evra u dinarskoj protivvrednosti, sa PDV-om. Prema rečima direktor prodaja prodaje Dušana Vujasinovića, za tim automobilom, u svetu vlada izuzetno interesovanje, pa se na mnogim tržištima se čeka po nekoliko meseci.

Povezana vest:  Sajam u Frankfurtu u znaku automobila na struju