borkovic profila maroko

Borković do novih bodova u WTCC

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je danas peto mesto na svom debitantskom nastupu u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC) već na prvoj trci u Marakešu. Borković je u svom Ševroleu nadmašio sva očekivanja. 
Nakon dobrih nastupa u kvalifikacijama, u kojima je zauzeo peto mesto i osvojio prvi bod u sezoni, Borković je potvrdio plasman i osvojio petu poziciju, koja mu je donela novih 10 bodova. 
-Prva trka, peto mesto, nisam bolje mogao da poželim. S obzirom na to da nemam iskustva u ovom šampionatu poput konkurenata, mogu samo da konstatujem da sam veoma srećan i zbog sebe i zbog mog tima – rekao je Borković. 
U prvoj trci trijumfovao je Hose Marija Lopes, ispred Sebastijana Leba, obojica iz Sitroena, a treći je bio Ivan Miler. Prvu trku Borkovića obeležio je žestok duel s nekadašnjim vozačem Formule jedan Tijagom Monteirom. 
Borković je na startu trke izgubio peto mesto, pa se upustio se u seriju duela sa Monteirom, da bi u jednom od njih Portugalac na stazi Mulaj el Hasan ostao bez zadnjeg branika. Sudije su posle trke razmatrale taj slučaj, ali su procenile da je sve bilo regularno i nisu izrekle kaznu. 
Borković nije uspeo da dođe do poena u drugoj trci, pošto je dobio instrukcije od svog tima da stane, jer je iz automobila počeo da izbija sve jači dim u osmom krugu. 
-Sve je funkcionisalo normalno na drugoj trci, temperatura motora je bila u redu, a onda sam se ođednom našao u dimu i jednostavno nisam mogao da nastavim. Sve u svemu, ne mogu da budem razočaran, pokazao sam potencijal i nadam se još boljim rezultatima na sledećim trkama – kazao je Borković nakon druge trke u Maroku. 
Pobednik druge trke bio je Sebastijan Leb, dok se na drugom našao Lopes. Druga trka bila je puna incidenata, pa je zbog sudara Benanija I Koronela na startu kolateralna šteta ispao aktuelni prvak sveta Ivan Miler. 

Povezana vest:  RELI PORTUGALIJA, Borković drugi uprkos udesu

Sledeće trke u WTCC na programu su 20. aprila u Francuskoj, kada će Borković nastupati na stazi Pol Rikar.