sebastijan-lebSavršen početak nove karijere Sebastijana Leba

Devetostruki svetski šampion u reliju pobedom u Marakešu započeo karijeru u WTCC.
Legendarni Francuz je na otvaranju sezone, na ulicama Marakeša, došao do prve pobede, a takođe se našao i na drugom stepeniku pobedničkog postolja.
Sebastijan Leb je još pre godinu dana najavio ulazak u Svetski šampionat turing automobila zajedno sa Sitroenom, koji je u Maroku imao sjajan debitantski vikend. Na prvoj trci trijumfovao je Argentinac Hose Marija Lopes, ispred Leba i Ivana Milera, a svi oni zajedno su se postarali da podijum bude samo Sitroenov.
Odličan na prvoj trci bio je i srpski automobilista Dušan Borković, koji je kao peti prošao kroz cilj, posle sjajne borbe sa bivšim vozačem Formule 1 Tijagom Monteirom. Međutim, prilikom jednog od njihovih okršaja došlo je i do kontakta, zbog čega je Borković kažnjen dodavanjem deset sekundi na ostvareno prolazno vreme i on i Monteiro su u konačnom plasmanu zamenili mesta.
Na drugoj trci Leb je stigao do debitantskog trijumfa, a treba napomenuti da je vozaču Sitroena ovo prva puna sezona na kružnim stazama. Leb je slavio ispred Lopesa, i timskog kolege našeg Borkovića Huga Valentea. Srpski automobilista je na toj trci ostao bez plasmana, pošto je odustao posle sedam krugova.
– Nisam znao šta da očekujem, ali je Sitroen razvio sjajan automobil, koji ima neverovatan balans šasije, motora, sve je prosto savršeno. Mogli smo da se borimo između sebe, ali je bilo nemoguće preteći Hosea na prvoj trci. Nije napravio nijednu grešku i zato sam odlučio da se zadovoljim drugim mestom. Na drugoj trci sam imao sreće na startu, a posle sam bio brži od rivala i mogao sam da se probijem do vrha – bio je zadovoljan Leb posle debija.
Ovogodišnji Svetski šampionat turing automobila nastavlja se već predstojećeg vikenda na stazi „Pol Rikard“ u Francuskoj.

Povezana vest:  Udovičić: Država će, koliko može, pomoći Borkoviću

PHOTO: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool