borkovic madjarska-trkaHrabri Borković ipak bez bodova u Mađarskoj

Srpski automobilista Dušan Borković završio je WTCC vikend u Mađarskoj bez bodova, što je posledica jučerašnje kazne zbog koje je uprkos 10. mestu u kvalifikacijama startovao s poslednje pozicije zbog nepropisne visine automobila.
Vozač NIS Petrol by Campos Racing tima u svom Chevrolet Cruze #98 automobilu prvu trku započeo je s 20. mesta i završio kao 12. nakon velike borbe s bivšim svetskim šampionom Robom Hafom.
Borković je na sledećoj trci startovao kao 19. pošto je Kozlovski pomeren na začelje. Već u prvoj krivini, visoki Pančevac uspeo je da prestigne petoricu rivala, a do kraja prvog kruga još neliko rivala, kao i Roba Hafa za 11. mesto.
Iskusni Britanac uspeo je da povrati poziciju, ali ne zadugo jer ga je Borković ponovo obišao i do kraja trke samo uvećavao prednost nad vozačem Lade Grante. Borković je bio na samo jedan korak do osvajanja boda, ali je miljenik domaće publike Norbert Mihelis ipak stekao nedostižnu prednost.
– Vrlo težak vikend i teške trke. Tužan sam zbog kvalifikacija jer je trebalo da startujem prvi na drugoj trci. Nažalost, startovao sam poslednji na stazi na kojoj je obilaženje gotovo nemoguće. Za drugu trku smo podesili malo bolje auto i uspeo sam da držim priključak za vozačima iz prvih 10, što pokazuje da sam imao dobar ritam. Zaista sam davao sve od sebe – izjavio je Borković nakon trka na Hungaroringu.
Pobednik prve trke je Ivan Miler u Sitroenu, ispred klupskog kolege Hoze Marija Lopeza i Tijaga Monteira u Hondi. Druga trka predstavljala je i presedan u dosadašnjem delu sezone budući da se nijedan od Sitroenovih vozača nije našao na podijumu. Trijumfovao je Đani Morbideli u Ševroletu, Monteiro je bio drugi, dok je kao treći završio Borkovićev klupski kolega Hugo Valente.
Dušan Borković trenutno zauzima 12. mesto u generalnom plasmanu WTCC sa 15 osvojenih bodova posle šest trka.
– Ovu trku sam vozio vrlo tužan i posvećujem je mom velikom prijatelju Mungosu, koji je poginuo u petak. Saznao sam za tragediju veče uoči trka. Počivaj u miru moj veliki prijatelju – rekao je vidno utučeni Borković.
Pančevački automobilista u Mađarskoj imao je i veliku podršku srpskih navijača. Ekskluzivnu priliku da budu deo tima navijača najtrofejnijeg srpskog automobiliste, koga NIS sponzoriše četvrtu godinu zaredom, imali su oni koji su od 14. marta do 14. aprila kupili bilo koji NISOTEC proizvod, slikali se se sa njim na temu: „JA I MOJ AUTO VOLIMO NISOTEC ULJA“ i objavili je putem sajta www.nisotec.rs.
Stručni žiri u kome je i bio Dušan Borković, izabrao je najzanimljivije i najoriginalnije fotografije. Tri autora najbolje fotografije bodriće Ducu na Hungaroringu.
– Hvala svim navijačima koji su došli iz Srbije na Hungaroring i onima koji su me bodrili iz zemlje – poručio je Borković brojnim fanovima.
Višegodišnja podrška Dušana Borkovića i NIS Petrol Racing tima je potvrda opredeljenja NIS-a da promoviše vrhunski sport i zdrav način života. Iz godine u godinu, NIS pod brendom „NISOTEC“ unapređuje i širi paletu kvalitetnih motornih ulja koja zadovoljavaju sve zahteve proizvođača motora i važeće sertifikate ISO 9001 i ISO 140001.

Povezana vest:  FORMULA 1, Maldano drugi vozač Vilijamsa