milos pavlovic 1Pavloviću drugo mesto u Silverstonu

Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je danas na stazi u Silverstonu, u tandemu sa Italijanom Eduardom Piskopom, drugo mesto u trci voženoj u okviru Lamborgini Super trofeja Evropa.
Njih dvojica su današnjim rezultatom zadržali vođstvo u ukupnom plasmanu Pro klase.
Tandem „Bonaldi motorsporta“ nije dobio priliku da pre trke pokaže performanse potpuno novog „Galjarda LP 560-4“ koji je stigao pred ovo takmičenje, s obzirom da su kvalifikacije, zakazane za subotu ujutro, otkazane zbog loših vremenskih uslova.
Važeća su postala vremena sa treninga, što je Pavlovihu i Piskopu donelo drugu startnu poziciju. Pavlović je bio zadužen za start koji je ponovo poremetio takmičare, pošto su u trku krenulo iza „sejfti kara“, zbog vlažne staze, a srpski automobilista je, međutim, svoj deo posla odradio po dogovoru, predavši sredinom trke „Galjarda“ Piskopu sa pozicije u vrhu.
Ipak, dva kruga pre kraja, braneći poziciju od Holanđanina Jeroma Mula, Piskopo se okrenuo na stazi, ali je uspeo da ostane u trci i stigne do druge pozicije.
Već sutra Pavlović i Piskopo imaju šansu za novi dobar rezultat, kada je na programu četvrta trka u šampionatu i druga u okviru trkačkog vikenda na poznatoj stazi u blizini Londona. Ponovo će startovati iz prvog startnog reda, s obzirom da se pozicije određuju na osnovu plasmana iz prethodne trke.

Povezana vest:  Dve osobe povređene na reliju u Francuskoj