LoparetreningVIŠE OD 50 TAKMIČARA NA BRDSKOJ TRCI ŠAMPIONATA SRBIJE

Božilović najbrži – Atanacković razbio auto

 

Dok najveći broj ljudi Praznik rada 1. maj provodi u prirodi uz roštilj i osvežavajuću tečnost, automobilisti Sportskog auto moto karting saveza Srbije, takože su bili u prirodi, ali za volanima takmičarskih automobila, pripremljenih za disciplinu brdske trke. Pored domaćih majstora volana na stazi Lopare iznad Bjeljine, učešće na premijernoj trci šampionata Srbije, uzeli su i takmičari iz Republike Srpske, što je zbirno činilo više od 50 automobila na stazi, na veliku radost lokalnog stanovništva.

Povezana vest:  Borković fantastičan na početku TCR sezone

Darko Božilović u opel astri SP(sport prodakšn) na oba zvanična treninga bio je najbrži od svih takmičara iz Srbije, dok je aktuelni šampion Nebojša Boban Atanacković još na prvom treningu doživeo ozbiljan udes, na svu sreću bez posledica, što se ne može reći i za automobil tojotu mr 2. Preostalih 30 takmičara koji se bore za bodove u nacionalnom šampionatu, mahom su treninge iskoristili da se upoznaju sa stazom. Prošle godine kada je premijerno bila organizovana trka na ovoj stazi, veliki broj vozača je bojkotovao organizatora, shodno tome subotu su iskoristili da pohvataju repere i setapuju automobile.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hispanija želi De la Rosu

Od akutelnih šampiona Srbije, Vitomir Cvetić ima prvo vreme u klasi 7, a Miloš Spasojević u klasi 1. Dejanu Stojiću suverenom vladaru klase 3 na kružnim stazama otkazao je menjač, na prvoj brdskoj trci u ovoj sezoni, tako da je to jedno od iznenađenja, zašto nije visoko u plasmanu, kako bi se to i očekivalo od njega. U nekadašnjem ponosu nacionalne auto industrije jugu 55 kolo vodi Nemanja Todorović, dok mu je na braniku Vladimir Šekularac.

Miroslav Jospiović u ST(Super turing) automobilu opel vektri bio je najbrži lokalni heroj. Stazu ukupne dužine 3.150 metara Josipović je odradio 1:53,418 minuta, prosečnom brzinom od 100 kilometara na čas.

Povezana vest:  Dušan Borković ujedinio vozače zbog Srbije

Start prve trke zakazan je za 11.30 časova, a zbog dužine staze po Pravilniku takmičenja voziće se dve vožnje. Samo 170 kilometara udaljena staza od Beograda, može mnogima koji još uvek nisu odlučili šta bi radili u nedelju 2. maja, biti presudan faktor da za manje od dva sata vožnje, prisustvuju prvoj trci šampionta Srbije na brdskim stazama.