KrumDonchev1Bugarin Dončev vodi posle prvog dana Srbija relija

Bugarski automobilista Krum Dončev vodeći je u ukupnom plasmanu posle prvog dana ovogodišnjeg 47. Srbija relija, koji je startovao u Užicu u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i dva vodeća srpska kluba, MM Power i Užice Rally team.
Dončev ima prednost od dva minuta i 40 sekundi nad drugoplasiranim Slovencem Boštjanom Logarom, treći je Amir Vrpčić iz BiH sa 3,17 minuta zaostatka, dok je srpski takmičar Mile Cvjetičanin na 4. mestu.
Uprkos lošim vremenskim uslovima, mnogobrojni ljubitelji relija su pored same staze podrži učesnike Srbija relija i pratili današnje nadmetanje vozača i njihovih automobila, koje je prošlo bez incidenata.
Favorizovani Ukrajinac Oleksander Salijuk je zbog izletanja sa staze već u prvom brzinskom ispitu igubio čak 15 minuta u odnosu na Dončeva, tako da se plasirao tek na 11. mesto.
Trku je zbog kvara na automobilima napustilo šest posada: Živko Gajić i njegov suvozač Tihomir Nikolić, Vladica Rabrenović i Dragan Mitrović, Vladimir Zečević i Dario Konstantinović, Nenad Vićentić i Milan Novaković i Borko Mitrović sa suvozačem Markom Kneževićem, kao i Jovana Jovanović i Nataša Tunguz, jedina ženska posada na reliju.
Startovala je 21 posada, a prvi specijalni ispit Vrelo 1 završilo je 20, dok je u drugom ispitu Vrelo 2 od 21 posade trku završilo 19.
Posle završetka trećeg brzinskog ispita na Lokvi 1 na stazi je ostalo 17 posada koje se bore za titulu prvaka, a prvi na rang listi bio je Dončev sa minutom prednosti nad Logarom.
Kiša je nastavila da pada i tokom četvrtog brzinskog ispita Duboko 1 i otežala vožnju takmičarima, pa je aktuelni srpski šampion Vladica Rabrenović izleteo sa staze i oprostio se od nadmetanja.

Povezana vest:  Pobeda Markesa u Češkoj