fp0 2
Borkovićev Chevrolet spreman za Šangaj
 
Posle sudara koji je srpski as imao na stazi u Pekingu u kojem je njegov automobil pretrpeo velika oštećenja, mehaničari Campos tima nakon danonoćnog rada ipak su uspeli da osposobe Borkovićevog Chevroleta #98 za predstojeći trkački vikend u Šangaju I današnje testiranje.
Odmah posle trke u Pekingu Chevy je, mimo WTCC kolone ostalih automobila, specijalno transportovan do Šangaja gde ga je Campos neumorno popravljao u partnerskom kineskom timu. Trideset mehaničara je od utorka bez prestanka, po 15 u isto vreme, radilo na šasiji I motoru, a neophodni delovi su u toku jučerašnjeg dana stigli iz Evrope.
Na današnjem testu (FP0) nisam izvezao ni ceo krug. Prezadovoljan sam kako je moj tim odradio posao, iako je otkriven jedan veći kvar koji su odmah posle FP0 otklonili. Posle svakog sudara ima sitnih problema, pa je tako I sada. Još mora da se radi na pumpi servo volana iz koje je tokom testiranja curelo ulje, pa sam morao da prekinem vožnju. Tim je brzo uočio problem, ali nije bilo moguće da se otkloni tokom FP0, pa sam prekinuo testiranje -rekao je Borković
Dušanov tim nije imao priliku da radi na set up-u, ali se Dušan nada da će do kvalifikacija sve biti spremno I uigrano.
Na žalost nema više testova danas, ali moramo da iskoristimo maksimalno ovo što imamo. Zahvalan sam na prilici koju mi je Campos pružio svojim napornim radom i što će mi finansijski izadji u susret do daljnjeg, kako bi uspeo da završim ovu trku. Za dalje ćemo se moj NIS Petrol Racing team I ja boriti posle ove trke. Sada je fokus samo Shanghaj čija je staza tehnički zahtevna i brza. Potrudiću se da sutra nadomestim što danas nisam uspeo I da dobro ispitam stazurekao je Borković posle testa.
Kvalifikacije su sutra u 07:30 CET, a direktan prenos je na Eurosport-u.
Povezana vest:  Sebastijan Leb povećao prednost pred Hirvonenom na Novom Zelandu