Dušan Honda 2

Borković naredne sezone u Hondi

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u drugoj sezoni Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) nastupiće u Hondi kao vozač Pro Tima iz Italije.
Borković je danas obišao fabriku „JAS“ u Italiji, koja je oficijalna kompanija za izradu fabričke trkačke Honde TC1 u svetskom šampionatu i upoznao se sa novim timom.
-U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Kampos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro Tim – rekao je Borković.
On je dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate i moćne istorije.
-Upoznao sam se tehničkim detaljima automobila, sa timom mehaničara i inženjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme, kako bih bio što spremniji za testove koji me čekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa svojih 207 centimetara uđem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite – poručio je uz osmeh srpski as.
Borković u novu sezonu ulazi sa dosta optimizma i sa nadom da će prikupiti sva potrebna sredstva kako bi bez problema završio takmičenje.
-Drago mi je da su moji sponzori, država i Grad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Ja ću kao i do sada sa ponosom nositi grb moje države, grada Pančeva i sponzora gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vijoriti sa pobedničkog postolje – poručio je Borković. 
Borković će sredinom februara prvi put testirati novi automobil na zvaničnom testu u Barseloni, a zatim će krenuti put Argentine gde će se 7. i 8. marta održati prvi trkački vikend u novoj WTCC sezoni.

Povezana vest:  FORMULA 1, Luis Hamilton: Nisam znao da Alonso depilira noge