borkovic profila maroko

Borković: Ne bih sebi oprostio da ugrozim zdravlje

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković objasnio je danas da je morao da se povuče iz Svetskog šampiona turing automobila (WTCC) iz bezbednosnih razloga i poručio da će se brzo vratiti.
Borković će naredne sezone voziti u Evropskom šampionatu (ETCC), a debitovaće u prvoj trci sezone na Hungaroringu 2. i 3. maja.
-Proteklih mesec dana bili su mi najteži u životu. Zbog problema sa sedištem trpeo sam velike bolove, a znate i da mi je umro otac, koji mi je bio najveća podrška i siguran sam da bi mi i sada bio. Ne bih sebi mogao da oprostim da ugrozim zdravlje i karijeru, jer ispred mene je bar još 10 godina takmičenja – izjavio je Borković na konferenciji za medije u Beogradu.
Srpski as, koji je prošle sezone kao debitant u WTCC šampionatu osvojio 14. mesto u generalnom plasmanu.
-Osećam se razočarano i izdato. Prošla godina bila je prilika koja se otvara jednom u životu, da posle samo jedne sezone u Evropskom prvenstvu dobijem šansu da uđem u Svetski šampionat. Mnogo sam naučio ?to se pokazalo i podijumom (drugo mesto) u Japanu. Nisam mogao više da trpim i u dogovoru sa sponzorima odlučio sam da se prebacim u ovo takmičenje. Ali, to nije definitivno povlačenje iz WTCC, kako bi to rekao Švarceneger: Vratiću se“ – poručio je Borković.
Srpski as u ETCC šampionatu voziće najnoviji Seat za svoj NIS Petrol Rejsing tim.

Povezana vest:  Borković ubedljivo najbolji prvog dana 53.Srbija relija