Duca Pariz 2

Borković nagrađen u Parizu: Hoću među tri u SP

Najboljem srpskom automobilisti i novom šampionu Evrope na kružnim stazama Dušanu Borkoviću na tradicionalnoj ceremoniji u Parizu uručen je pehar Svetske automobilske federacije (FIA) za pobedu u Evropskom kupu turing automobila.
Srpski as primio je i nagradu Eurosporta kao najbolji vozač u svojoj klasi i tako zvanično ušao u istoriju evropskog automobilizma, kao prvi vozač iz Jugoistočne Evrope koji je osvojio titule prvaka na brdskim i kružnim stazama.
Borkovia je fantastičnu sezonu, u kojoj je od samog starta držao čelnu poziciju, završio sa 110 bodova, dok je Čeha Petra Fulina ostavio iza sebe sa tri boda zaostatka.
-Ovo je samo kruna uspešnog rada, kako mog, tako i čitavog tima. Zahvalan sam svojim sponzorima, porodici, prijateljima, ali pre svega navijačima i medijima čija mi ogromna podr?ka mnogo znači – rekao je Borković.
Prema njegovim rečima, tokom dodele nagrade, razmišljao je o narednoj sezoni, jer mu je glavni cilj povratak u jedan od svetskih šampionata.
-Zacrtao sam da u 2016. godini budem barem među prva tri vozača u nekom svetskom ?ampionatu, što bi me dovelo korak bliže svetskoj tituli o kojoj sanjam. Ovo priznanje FIA samo je dodatni podstrek na tom putu ka svetskoj tituli – istakao je Borković.
Njemu su u Parizu čestitale i brojne kolege koje su prisustvovale ceremoniji, među kojima su i Sebastijan Loeb, Norbert Mihilis, Ivan Miler, Gabrijele Tarkvini, Tijago Monteiro i mnogi drugi iz reli i moto takmičenja.

Povezana vest:  RELI, Latvala vodi, Loeb tek 16. U Australiji