Malezija je domaćin šeste runde Superbajk svetskog šampionata, koja će se održati na mitskoj stazi Sepang, južno od Kuala Lumpura. Takmičare očekuje 5.5 kilometara staze presvučene novom podlogom, na kojoj se nalaze dva dugačka pravca, kao i brojne, tehnički izuzetno zahtevne, krivine, u kojima će se testirati granica sile prijanjanja. Međutim, to nisu jedini izazovi pred asovima Superbajka, jer zbor najviše temperature vazduha, u odnosu na druge stanice prvenstva, kako vozači tako i njihove mašine biće na testu izdržljivosti.

Povezana vest:  Dušan Borković debituje u Evropskom šampionatu na brdskim stazama

Takmičenje u Imoli obeležio je Dejvis, vozač Dukatija upisao je dvostruku pobedu, kao i u Aragonu na trećoj rundi, iako je Džonatan Rej slovio za favorita. Vozač Kavasakija obeležio je vikend u Belgiji, takođe dvostrukom pobedom, tako da se na Sepangu očekuje novi obračun dvojice vozača. Prošle godine u Maleziji, Rej je pobedio na prvoj trci, a Dejvis na drugoj.

Povezana vest:  Borković predstavlja Srbiju na samom vrhu svetskog automobilizma u 30. sezoni profesionalne karijere

Tom Sajks je uvek konkurent za mesto na podijumu, kao i za pobedu, ali trenutno ima veliki zaostatak za Dejvisom i želja mu je da redukuje deficit na stazi gde do danas nije upisao ni jednu pobedu, iako je izvanredno vozio kvalifikacije.

U borbu za mesto na najvišem stepeniku podijuma mogli bi da se umešaju i vozači Honde, Mihael van der Mark i Niki Hajden, koji su nakon podijuma u Asenu imali težak vikend u Imoli.

Povezana vest:  DAKAR RELI 2013, Sagmajsteru 87. mesto, Bareda najbolju u 10. etapi

Plan direktnih prenosa na kanalu Eurosport 1:

Kvalifikacije – subota, 14. maj u 7:30
Prva trka – subota, 14. maj u 10 časova
Druga trka – nedelja, 15. maj u 10 časova