Peti trkački vikend na najbržoj i jednoj od najzahtevnijih staza u TCR šampionatu počeo je odlično za vozača NIS Petrol by B3 racing tima.  Borković je kao i na svim rundama do sada ušao u Q2 gde je zauzeo šestu poziciju. Učinak srpskog asa mogao je biti još bolji da nije bilo provale oblaka zbog koje je morao da vozi opreznije i čuva automobil. Srpski as će sutra na obe trke startovati sa pete pozicije.

-Zadovoljan sam početkom vikenda. Imao sam dobro vreme i tokom treninga, a drastična promena vremenskih  uslova tokom kvalifikacija me je sprečila da budem još brži. Dobro sam raspoložen i pun entuzijazma pred sutrašnje trke, pre svega i zbog publike koja je došla na Salzburgring da me bodri. Ovo  je jedna od najzahtevnijih staza, ima duge pravce i brze krivine i predstavlja izazov za sve vozače. Ja jedva čekam, samo još da nas i vremenski uslovi posluže- rekao je Borković posle kvalifikacija.

Vozač NIS Petrol by B3 racing tima je bio brz i tokom drugog treninga, dok je na prvom imao problem sa zadnjim branikom.

Povezana vest:  FORMULA 1, Hamilton ne odustaje od šampionske titule

Nastavak petog trkačkog vikenda je u nedelju, kada će se na Salzburgringu voziti obe trke, prva u 12:35 časova, a druga u 14:00 časova sa prenosom na RTS2 od 13:20 časova.